GABONAC NA MUKAMA

Aubameyang je ispao najveći gubitnik Plavaca, a tome su 'kumovali' Dinamo i Mislav Oršić

04.02.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Vodstvo Chelseaja bilo je vrlo aktivno tijekom zimskog prijelaznog roka te je na Stamford bridge došlo čak šest novih igrača. Zbog toga je postalo posve jasno kako će trener Graham Potter morati napraviti promjene kada je u pitanju sastav s kojim kreće u nastavak Lige prvaka.

Potter je odlučio na popis uvrstiti nova pojačanja te su se na njemu našli Joao Felix, Enzo Fernandez i Mihajlo Mudrik, ali najveće iznenađenje bilo je što je s popisa 'skinuo' Aubameyanga.

Pierre-Emerick Aubameyang je ljetos stigao kao veliko pojačanje iz Barcelone na zahtjev tadašnjeg trenera Thomasa Tuchela. Međutim, nakon što je njemački trener dobio otkaz, a kumovao mu je i pogodak Mislava Oršića za pobjedu Dinama 1:0 u prvom kolu E skupine Ligeprvaka, situacija za Gabonca pretvorila u noćnu moru.

U Chelseaju ima ulogu rezerve, ali konačan udarac je bilo je izostavljanje s popisa za utakmice Lige prvaka što jasno pokazuje da Potter na njega uopće ne računa.

Aubameyang je u siječnju želio vratiti u Barcelonu, te je dogovori sve s Kataloncima, no na kraju je LaLiga stopirala posudbu zbog financijskih problema u kojem se nalazi klub s Camp Noua.

Telegraph piše da je Aubameyang za Potterovu odluku saznao pred sinoćnju utakmicu protiv Fulhama i to ne direktno od trenera Chelseaja. Gabonac je prvo mislio da je u pitanju šala, ali kada je shvatio da su stvari ozbiljne raspoloženje se naglo promijenilo.

Aubameyang je bio vidno razočaran i šokiran zbog takve odluke i nije mu jasno zašto je Potter to napravio. Tražio je objašnjenje od trenera Chelseaja, ali nije ga dobio jer očito Potter ne želi s njim imati bilo kakav odnos. I Englezi su razočarani potezom Pottera i kluba jer je jasno da je on prije svega morao priopćiti Aubi što se događa, a ne da na takav način sazna loše vijesti.

Gabonac je svjestan kakav je promašaj napravio dolaskom u Chelsea i odlaskom iz Barcelone gdje je bio oživio karijeru sjajnim igrama u drugom dijelu prošle sezone.

Xavi mu je ljetos pokušao objasniti da ostane u klubu iako bi bio rezerva Robertu Lewandowskom, ali on je to odbio i otišao je u Chelsea. Ekspresno se pokajao i pokušao vratiti u Barcu ovog siječnja.