engleski liga kup

Aston Villa iskoristila priliku i razbila Liverpool; 'redsi' su igrali s najmlađom postavom u povijesti

17.12.2019 u 23:34

Bionic
Reading

Aktualni europski nogometni prvak Liverpool, koji će u srijedu igrati polufinale Svjetskog klupskog prvenstva u Kataru, u utorak je u četvrtfinalu engleskog Liga kupa zaigrao s najmlađom postavom u 127 godina dugoj klupskoj povijesti te izgubio na gostovanju kod Aston Ville u Birminghamu 5:0

Aston Villa je u ovom susretu protiv Liverpoola bila veliki favorit iz jednostavnog razloga - 'redsi' su u Birmingham stigli s mladom, U-23 momčadi, pa je tako ispisana povijest kluba se Anfielda s najmlađih 11 u postavi u 127 godina dugoj klupskoj povijesti!

Nikad prije u službenoj utakmici nije startala mlađa momčad Liverpoola od onog koji je istrčao na Villa Parku.

Golobradi mladići s Anfielda nisu mogli ugroziti Aston Villu, koja je slavila s čistih 5:0 i plasirala se u polufinale.

Čak četiri gola postignuta su u prvih 45 minuta, a strijelci su bili Hourihane, dva puta Kodjia uz autogol Boyesa. Wesley je u sudačkoj nadoknadi zabio za konačnih 5:0.

U posljednjih deset godina Aston Villa je uspjela samo pet puta pobijediti Liverpool, a ova su se dva engleska velikana ukupno do sada međusobno susretala 170 puta. Posljednju pobjedu 5:0 Villa je ostvarila još tamo 1911. godine...

Inače, najjača Liverpoolova momčad sutra će igrati protiv Monterreyja polufinale Svjetskog klupskog prvenstva i u slučaju pobjede, igrat će finale protiv Flamenga.