engleska liga

Aston Villa ima čak 18 milijuna razloga da u nedjelju izgubi utakmicu protiv Manchester Cityja, svi se sad pitaju je li prvenstvo regularno?

20.05.2022 u 09:35

Bionic
Reading

Englezi u nedjelju, 22. svibnja, igraju posljednje kolo Premier lige. Vodeći Manchester City ima 90 bodova, samo jedan više od drugog Liverpoola. I tu nastaje problem jer City igra doma protiv Aston Ville koja će, ako 'građani' osvoje naslov prvaka, dobiti bonus od 18 milijuna eura koji je vezan za transfer Jacka Grealisha

Računica je jasna da jasnija ne može biti - Manchester City u nedjelju na svom Etihadu pred svojim navijačima mora pobijediti Aston Villu kako bi osigurao naslov prvaka. 'Građani' su vodeći na ljestvici, imaju 90 bodova, no to je samo jedan bod više od drugog Liverpoola.

'Redsi' u isto vrijeme na Anfieldu dočekuju Wolverhampton. I u isto se vrijeme nadaju kiksu momčadi Pepa Guardiole...

No, tu nastaje veliki problem jer Aston Villa ima čak 18 milijuna razloga zbog kojih bi trebala izgubiti utakmicu protiv Cityja. Englezi su sada 'na iglama', postavlja se pitanje je li prvenstvo uopće regularno, a sve se ovo događa zbog transfera Jacka Grealisha (26) koji je u ljeto 2021. godine iz Ville stigao u City.

  • +41
Real Madrid - Manchester City, polufinale Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedan od najvećih transfera na Otoku tada je bio težak oko 118 milijuna eura, no u ugovor su ugrađene brojne klauzule koje se sada pokazuju kao veliki problem.

Naime, Aston Villa bi prema jednoj od njih trebala dobiti bonus od 18 milijuna eura ako i kada Manchester City osvoji naslov prvaka!

A gle čuda, City bi naslov prvaka trebao potvrditi pobjedom baš protiv Aston Ville u posljednjem kolu i svi se sad s pravom pitaju je li prvenstvo regularno?

Standings provided by SofaScore LiveScore