PREMA OSMOJ TITULI

Armstrong dvije desetinke od žute majice

07.07.2009 u 19:05

Bionic
Reading

Sedmerostruki osvajač Tour de Francea Lance Armstrong nakon četiri etape došao je nadomak vodeće pozicije na toj utrci. Organizatori su nekoliko minuta nakon završetka kronometra odgodili konačnu odluku, no 'fotofiniš' odlučio je u korist Švicarca Cancellare

Fabian Cancellara nakon tri etape imao je 40 sekundi prednosti pred najvećim biciklistom svih vremena, no Armstrong je tijekom 39 kilometara dugačke dionice kroz Montpellier nadoknadio gotovo čitav zaostatak i u bijesnom finišu došao nadomak ukupnom vodstvu.

Nakon premjeravanja, organizatori su zaključili da Cancellara i dalje vodi s prednošću od 18 stotinki sekunde pred zahuktalim šampionom koji se prošle zime vratio iz četverogodišnje biciklističke mirovine.

'To vam je švicarska točnost, vrijeme je na mojoj strani', smijao se nakon odluke Cancellara, no savršeno mu je jasno da je Armstrong, inače član najjače momčadi svijeta Astane, u velikom naletu.

Dapače, stručnjaci procjenjuju da bi vodstvo mogao preuzeti već u srijedu kada slijedi etapa duga 196,5 kilometara do Perpignana.

Nakon četiri odvožene etape iza vodećeg dvojca, još su trojica vozača Astane. Španjolac Contador treći je sa 19 sekundi zaostatka, Nijemac Klöden ima 23, a Amerikanac Leipheimer 31 sekundu slabije vrijeme od vodećeg.