Pripremaju velike stvari

Argentinski velikan kreće po jednog od najboljih igrača u povijesti nogometa i apsolutnu legendu Barcelone: 'Razgovaramo s njim'

27.12.2019 u 06:33

Bionic
Reading

Estudiantes želi dovesti Andresa Iniestu koji je 22 godine svoje karijere proveo u Barceloni

Argentinski velikan Estudiantes planira pomalo senzacionalno pojačanje. Predsjednik kluba Juan Sebastian Veron potvrdio je za ESPN kako u klub želi dovesti jednog od najvećih igrača u povijesti nogometa i legendu Barcelone Andresa Iniestu.

'Danas ne možemo reći da smo u pregovorima, ali razgovori u tom smjeru postoje', otkrio je Veron.

Iniesta je 22 godine svoje karijere proveo u Barceloni prije nego je 2018. godine otišao u japanski Vissel Kobe u kojem je danas glavna zvijezda. 35-godišnji veznjak je za Barcelonu u karijeri odigrao 674 utakmice i zabio 57 golova, te namjestio njih 140, a s legendarnim Xavijem je u najboljim danima tvorio jedan od najboljih tandema u veznom redu u povijesti nogometa.

U Estudiantesu je još jedan bivši igrač Barcelone. Gabriel Milito koji je nekada igrao braniča u katalonskom klubu danas je trener u argentinskom velikanu i svakako želi dovesti Iniestu. Poveznica s Barcom je učvršćena i kada je ranije ove godine u klub stigao još jedan bivši branič katalonskog diva Javier Mascherano kojem je istekao ugovor s kineskim Hebei Fortuneom.

Dolazak Inieste bi svakako bio jedan od najvećih poteza u povijesti kluba. Španjolac je s Barcom osvojio sve što se osvojiti da, okitio se brojnim medaljama, a između ostalog je ima i devet naslova prvaka Španjolske i četiri osvojene Lige prvaka.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Jelena Rozga, Zlatko Dalić, Mislav Oršić, Predrag Štromar…