ČARTERI STIŽU U Nižnji Novgorod

Argentinski navijači napravili pomutnju zbog ulaznica za Dansku; krenula dodatna invazija Hrvata!

Bionic
Reading

Pred hrvatskom i danskom nogometnom reprezentacijom ogled je osmine finala svjetskog prvenstva, a dvoboj počinje večeras u 20 sati po srednjeeuropskom vremenu na stadionu u Nižnji Novgorodu. Nema sumnje kako će hrvatskih navijača biti puno više nego danskih...

Teško, sparno jutro u gradu na ušću rijeke Oke u Volgu, dočekalo je zasad malobrojne hrvatske navijače, koji su u ovom gradu već slavili pobjedu 3:0 protiv Argentine.

>> Luka Modrić otkrio tko će ga bodriti s tribina; ipak mu je ovo najvažnija utakmici ikada u hrvatskom dresu!

Dojam kojeg smo stekli dan, ili točnije večer, uoči ovog dvoboja jest kako je uistinu teško prognozirati koliko će hrvatskih, pa i danskih navijača biti na ovoj utakmici. Prema nekim prognozama Danaca će biti oko dvije tisuće, a hrvatskih navijača moglo bi se skupiti duplo više – minimalno oko četiri tisuće.

U samom centru grada, oko Kremlja, ali i na putu prema stadionu te šetnici uz ušće Oke u Volgu, gdje su smješteni brojni kafići, navijača nije bilo. Tek tu i tamo koji u 'kvadratićima' ili neki Danac s vikinškom kapom i rogovima.

Veliku pomutnju u cijelom ovom slučaju stvorili su argentinski navijači, koji su bili uvjereni kako će njihova reprezentacija osvojiti prvo mjesto u D skupini i kako će upravo ona igrati u Nižnji Novgorodu svoju utakmicu osmine finala. I tako je većina ulaznica, koje su se našle u slobodnoj prodaji, završilo u njihovom vlasništvu.

  • +14
Hrvatski navijači na stadionu Arena Rostov Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

No, Messi i ekipa na kraju su završili u Kazanju, odnosno danas se nakon poraza od Francuske već pakiraju za Buenos Aires, dok njihovi navijači pokušavaju 'utopiti' svoje ulaznice. Možda bi i uspjeli, no pitanje je kome. Jer zna se da je na tako dalek put bez ulaznice rizično putovati pa se pretpostavlja kako će da dio tih argentinskih ulaznica ostati neiskorišten.

U Hrvatskom nogometnom savezu uspjeli su isposlovati dodatnih 200 ulaznica za hrvatske navijače, što uz obvezu da se svakom savezu osigura osam posto ulaznica maksimalnog kapaciteta gledališta, a on je 43.000 mjesta, onda je za očekivati da će naših navijača biti oko 3.500 na ovom prekrasnom stadionu.

Većina će ih stići čarter letovima iz Hrvatske (doznajemo kako je jutros stiglo nekoliko dodatnih čarter letova, op.a.), dok dio onih, a to su uglavnom hrvatski navijači iz SAD-a, Kanade, Australije iz zapadne Europe, stižu u vlastitom aranžmanu. I sigurni smo da će iza podneva već okupirati središnje gradske ulice.

Nema sumnje kako će tijekom dana, kako će se atmosfera dizati, ulice u Nižnji Novgorodu preplaviti hrvatski navijači. A i sam Ivan Rakitić naglasio je kako su njihov 12. i 13. Igrač. Ipak je ovo utakmica generacije i podrška igračima potrebna je više nego ikad!

  • +10
Hrvatski navijači okupirali Rostov na Donu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX
  • +35
Navijači spremni za utakmicu Hrvatske i Islanda Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj
Izvor: Screenshot / Autor: Youtube