ODGOVORIO KRITIKAMA

Argentinski izbornik jasan: Ovisimo o Messiju, naravno...

05.07.2014 u 12:35

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezentacije Argentine Alejandro Sabella priznao je da momčad uvelike ovisi o Lionelu Messiju, ali i da je to logična stvar. Tako je na neočekivani način odgovorio kritičarima igre njegove reprezentacije

Argentina ove subote traži polufinale Svjetskog prvenstva u dvoboju protiv Belgije, a izbornik 'albicelestesa' istaknuo je da će i ovoga puta Messi biti vođa njegove reprezentacije.

- Ovisimo li o Messiju? Svaka bi momčad, da ima igrača poput Messija, ovisila o njemu! Sve što je dosada napravio na ovom prvenstvu samo je dodatni dokaz da je on najbolji igrač svijeta, no ova momčad ima svoju kvalitetu – rekao je Sabella, te se vratio utakmici osmine finala protiv Švicarske koju je odlučio Angel Di Maria nakon Messijeve asistencije.

- Protiv Švicarske je Rodrigo Palacio osvojio loptu na sredini terena i uposlio Messija koji je potom asistirao Di Mariji. Bez Palacija na terenu mi ne bismo postigli pogodak i pitanje je bismo li izborili četvrtfinale – rekao je argentinski izbornik, te nastavio:

- Svi očekuju od Messija da napravi nešto neuobičajeno, nešto drugačije. On je sposoban to uvijek napraviti, ali na kraju krajeva, to nije ništa neobično. Svi znamo koliko je sposoban i što može. Prije četiri godine ste ga kritizirali, a sada smo preovisni o njemu... – rekao je pomalo isfrustrirani Sabella na konferenciji za novinare, pa se okrenuo susretu protiv moćne Belgije.


- To je jako dobra momčad. Riječ je o 'zlatnoj generaciji', a sličnu su imali i 1982. godine kada su pobijedili Argentinu. Imaju mnogo igrača koji igraju u engleskoj Premierligi, fizički su snažni i moramo se prilagoditi. Obrana je najjači dio ove momčadi, no vjerujem da možemo izboriti polufinale – zaključio je Sabella.

Utakmica Argentine i Belgije na rasporedu je u 18 sati po hrvatskom vremenu.