sunce piči, mi roštiljamo

Argentinci odbili smještaj u luksuznom hotelu i otišli u studentski dom; sa sobom su u Katar donijeli čak 900 kilograma mesa

19.11.2022 u 08:03

Bionic
Reading

Leo Messi i njegovi suigrači iz argentinske reprezentacije u posljednji su se trenutak predomislili te će se umjesto boravka u luksuznom hotelu, kao što su to odabrale ostale reprezentacije, smjestiti u studentskom domu Qatar Universityja

Malo komocije nekad puno više znači od luksuza prestižnih hotela kojih u Dohi ne manjka. Tom su se mišlju vodili i Argentinci koji su organizatore Svjetskog prvenstva u Katru iznenadili nakon što su se u posljednjih trenutak predomislili te su se umjesto boravka u luksuznom hotelu - kao što su to odabrale ostale reprezentacije - odlučili smjestiti u studentskom domu Qatar Universityja!

OK, ništa nije napravljeno bez da je prije detaljno proučeno, pa će Leo Messi i suigrači u studentskom domu imati smještaj kakav i doliči jednim od favorita ovog Mundijala. Argentincima ništa neće nedostajati, a sad je otkriven i pravi razlog njihovog pomalo čudnog odabira.

Naime, za ovaj su se smještaj odlučili jer u hotelu ne bi mogli peći argentinski roštilj što je već godinama tradicija u njihovoj reprezentaciji!

Da, 'gaučosi' su se odlučili odreći luksuza samo kako bi mogli roštiljati! Svaka čast!

Organizatori SP-a izašli su im u susret te su im u dvorištu studentskog doma gdje će Argentinci boraviti postavili poseban roštilj. Nije nevažno spomenuti i to kako su 'gaučosi' sa sobom su u Katar donijeli čak 900 kilograma mesa kojeg će za reprezentativce i stručni stožer pripravljati pomno odabrani kuhar i njegovi pomoćnici!

'Nekoliko puta smo obišli studentski kampus i uvjerili se da je najbolji izbor. Roštilj je igračima i svima u stručnom stožeru jako važan. Znamo da su druge reprezentacije odabrale luksuzni smještaj, ali nama je u fokusu osvajanje Svjetskog prvenstva. Da bismo to ostvarili, igrači se moraju osjećati kao kod kuće', rekao je za argentinske medije neimenovani izvor iz reprezentacije.

'Jedenje roštilja nije isto kao da pijemo vino. Nekad čak ni ne jedemo meso, iako ga svi obožavamo. Radimo te roštilje kako bismo stvorili zajedništvo u momčadi', pojasnio je argentinski izbornik Lionel Scaloni.

Argentina će u skupini igrati s Meksikom, Saudijskom Arabijom i Poljskom. Prvu utakmicu igra u utorak, 22. studenog, protiv Saudijske Arabije, četiri dana kasnije protiv Meksika te 30. studenog protiv Poljske.