PORAZ DOMAĆINA

Argentina šokirala švedske rukometaše

18.01.2011 u 21:57

Bionic
Reading

Na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj odigrano je četvrto kolo skupine D koja se u drugoj fazi natjecanja križa s 'hrvatskom grupom'. Dogodilo se i prvo veliko iznenađenje

Šok za Švedsku. Argentina je iznenadila domaćina prvenstva (27:22). 'Gaučima' je izmakao bod protiv Poljske, ali sada nisu propustili priliku da sruše veliku reprezentaciju. Argentinci će tako gotovo sigurno u drugi krug s dva boda, a Švedska će ih morati tek zaraditi protiv Poljske. 'Gauče' je do slavlja vodio Pizarro sa šest golova, a najefikasniji kod poraženih bio je Larholm s pet.

Čile i Slovačka stigli su do prvog boda. Ova su dva sastava u međusobnom okršaju remizirali. Južnoamerikanci su imali 15:12 na poluvremenu, 29:27 u posljednjoj minuti, ali su Slovaci ipak stigli do remija. Kod Čilea je Feuchtmann zabio 11 golova, a kod Slovačke Šulc sedam.

Poljska se dugo mučila s Korejom. Gubila je do 40. minute (13:14), ali su zatim izabranici Bogdana Wente napravili seriju 11:2 i prelomili susret za konačnih 25:20. Poljake su do četvrtog trijumfa s po pet golova vodili Jurecki i Tkaczyk. U redovima azijske reprezentacije s isto pet pogodaka istaknuo se Yu Dong Geun.