ČILIĆU DOBAR ŽDRIJEB

AO: Karlović na Ančića u drugom kolu

16.01.2009 u 09:37

Bionic
Reading

Uoči početka prvog grand slam turnira teniske sezone objavljen je ždrijeb glavnih turnira. U muškoj konkurenciji imamo petoricu predstavnika, koje sreća i nije pretjerano mazila

Najviše bodova brani Marin Čilić, koji je lani dosegnuo drugi tjedan, odnosno osminu finala. Ove je godine postavljen za 19. nositelja, a turnir otvara protiv Južnoafrikanca Andersona. Ako prođe, nudi mu se dvoboj sa Srbinom Tipsarevićem (ili Španjolcem Hernandezom), kojega je svladao prošloga tjedna u Chennaiju. Jedanaesti nositelj, David Ferrer može mu doći u trećem kolu.

Preostali hrvatski nositelj Ivo Karlović, u prvom kolu snage će odmjeriti protiv Španjolca Gimeno Travera, a ako prođe vrlo je moguć dvoboj s Marijem Ančićem koji čeka kvalifikanta. U sljedećem, trećem kolu, nudi im se obračun sa šestim nositeljem Gillesom Simonom.

U gornjoj četvrtini ždrijeba, kao i Ančić i Karlović, nalazi se i Roko Karanušić. U prvom kolu ga čeka Francuz Serra, a u drugom prijeti prvi igrač svijeta Rafael Nadal.

Ivana Ljubičića čeka Rus Kunicin, a prolaz nudi mogućnost ogleda protiv lanjskog finalista Joa Wilfieda Tsonge, koji je postavljen za petog nositelja.