NASLOV OSTAO SAN

Anzulović nakon poraza: Maccabi je kategorija iznad nas

01.05.2012 u 09:02

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite ipak nisu uspjeli napraviti iznenađenje i u finalu ABA lige u Tel Avivu pobijediti Maccabi. Ponos Izraela ovog puta je bio daleko bolja momčad, slomivši otpor Cedevite već u prvoj četvrtini, nakon čega su do kraja utakmice rutinski održavali prednost

Cedevita je napravila veliki posao ove sezone u regionalnoj ABA ligi. Momčad trenera Anzulovića posrnula je tek u finalu protiv Maccabija 87:77 i to prvenstveno zbog lošeg ulaska u utakmicu. Naime, već nakon prve četvrtine Cedevita je gubila 27:11.

'Čestitam igračima na cjelokupnoj sezoni u regionalnoj ligi. No meni, kao treneru, ostaje žal što u finalu nismo igrali kao što smo igrali u polufinalu. Ja možda i znam zbog čega je tako. Evidentno je da su nas nadigrali u svim segmentima igre, njihova individualna kvaliteta došla je do izražaja. Njihov atletizam u odnosu na nas bio je presudan. Mi jednostavno nismo mogli parirati Maccabiju. Kad u prvoj četvrtini primiš 27 poena i ne izađeš iz bonusa, onda to dovoljno govori o koncentraciji. Previše je kod nas bilo individualne dekoncentracije. Moramo biti realni i priznati da je u ovom trenutku Maccabi kategorija iznad nas', kazao je trener Cedevite Dražen Anzulović

Miro Bilan nije se mogao nositi s centrima Maccabija, no i on je, kao i Anzulović, svjestan da je sve izgubljeno već u prvoj četvrtini.

'Utakmica je prelomljena u prvoj četvrtini. Dopustili smo im puno skokova, nismo dovoljno agresivno krenuli, a do kraja su oni samo održavali prednost. Mi smo se nešto rezultatski približili, no već je bilo kazno. Nevjerojatno kako smo loše šutirali u prvom poluvremenu, ali mi nismo uspjeli odgovoriti njima ni u napadu ni u obrani', misli Miro Bilan.

Marko Car, slično kao i ostali igrači, ključ poraza vidi u prvoj četvrtini kada im je Maccabi zabio 27 poena te otišao na +16 poena.

'Loše smo otvorili utakmicu i nismo mogli odgovoriti na njihovu igru, a kasnije se bilo teško vratiti protiv jedne euroligaške ekipe kao što je Maccabi', rekao je Car dodavši diplomatsko objašnjenje:

'Zašto smo loše krenuli? To treba pitati petorku koja je bila na parketu, ne mogu o tome pričati.'

MARKO CAR
Zašto smo loše krenuli? To treba pitati petorku koja je bila na parketu, ne mogu o tome pričati.

Kaže da lošem početku nije kumovala sjajna atmosfera koju su napravili navijači Maccabija:

'Pa već smo prije iskusili tu atmosferu i to nas sigurno nije fasciniralo ili omelo', kratko je dodao Car koji je – iako je momčad stigla do finala – bio utučen zbog poraza:

'Kada dođete do kraja, najgore je izgubiti u toj zadnjoj utakmici. No sada trebamo skupiti glave za Cibonu, koja u zadnje vrijeme igra jako dobro, i pokušati joj parirati u prvenstvu Hrvatske.'

Vedran Vukušić složio se da je Cedevita trebala agresivnije otvoriti utakmicu.

'Znali smo da oni pokušavaju slomiti protivnika u prvoj četvrtini, međutim, olako smo izgubili nekoliko lopti i oni su otišli na 15 razlike, a momčad kao što je njihova to ne propušta. Trebali smo biti čvršći u obrani', iskren je bio Vukušić.

Trener Maccabija David Blatt bio je presretan zbog osvajanja regionalne lige:

'Dali smo i posljednji atom snage u finalu. Navijači su bili nevjerojatni. Odigrali smo izvrsnu sezonu s različitim momčadima, protiv izvrsnih trenera. Moji igrači su jako željeli ovaj naslov i ovaj predivni prsten.'