ŽRTVOVANJE ZA MOMČAD

Antonio Conte se na prvoj službenoj konferenciji dotakao hrvatske zvijezde; evo što je sve rekao

07.07.2019 u 20:16

Bionic
Reading

Antonio Conte održao je prvu službenu konferenciju kao trener Intera, a na njoj se dotakao i Ivana Perišića

Ovaj talijanski stručnjak osvojio je kao trener tri Serie A, ali na klupi Juventusa. Sada mu predstoji da to napravi s Interom, a to neće biti lak zadatak. Conte ima pobjednički mentalitet i to će pokušati 'usaditi' u svlačionicu...

'Imamo istu viziju, dijelimo ambiciju i želju da stvorimo nešto važno, ali čeka nas dugo i teško putovanje', rekao je Conte.

Bivši talijanski izbornik dobio je pitanje i o mogućoj novoj ulozi za hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, koji bi mogao igrati povučenije na lijevoj strani, slično kao što je Jose Mourinho koristio Samuela Eto'oa u svoje vrijeme u Interu.

'Bio je napadač i ne bih ga uspoređivao s Perišićem. Međutim, podsjetio bih da se on žrtvovao za klub i borio za Inter i želim da moji igrači to isto rade. Eto’o je dijelio ideju zajedništva, žrtvovanja za veće dobro. Mislim da će tako i Perišić. Težim igračima koji misle ‘mi’, a ne ‘ja’. Ako netko nije spreman za to možemo krenuti dalje i oprostiti se', rekao je 49-godišnji stručnjak, a prenosi HRT.

  • +7
Ivan Perišić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Promjene su moguće...

'Puno puta tijekom karijere započinjao sam voditi momčad s jednom taktičkom idejom, ali onda sam je mijenjao kada sam shvatio da bi druga bila bolja. Gledajući aktualnu momčad Intera, ističe se snaga u obrani, tako da bi bilo logično započeti sezonu s trojicom otraga. Vidjet ćemo kako će to izgledati', dodao je Conte za kraj.