NAJBOLJI SVEUČILIŠTARAC

Anthony Davis ulazi u Dream Team?

02.05.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Sjajni mladi centar osvojio je većinu nagrada za najboljeg igrača godine u NCAA ligi, i to u svojoj rookie-sezoni. Također je proglašen novakom te najboljim obrambenim igračem godine. Očekuje se da će na lipanjskom draftu biti biran prvi po redu

Najbolji košarkaš nedavno završene sveučilišne sezone u SAD-u te izgledni prvi pick ovoljetnog NBA drafta, 19-godišnji centar Anthony Davis, mogao bi se naći u momčadi SAD-a za Olimpijske igre u Londonu.

Predsjednik Američkoga košarkaškog saveza (USA Basketball) Jerry Colangelo izjavio je u utorak da dva najnovija otkaza koje je olimpijska reprezentacija doživjela zbog ozljeda, onih Orlandova centra Dwighta Howarda te Chicagova playmakera Derricka Rosea, tjeraju vodstvo saveza i reprezentacije na regrutiranje novog kandidata, pa čak i dvojice.

Popis 20 kandidata koje je USA Basketball objavio u siječnju, i na kojem su sve najveće zvijezde NBA lige, pretrpio je već ranije otkaze zbog ozljeda Chaunceyja Billupsa (LA Clippers, Ahilova tetiva) i LaMarcusa Aldridgea (Portland, kuk), dok je Lamar Odom zbog očajne forme otpao iz kadra Dallas Mavericksa, pa je iluzorno očekivati da bi mogao biti nagrađen odlaskom na Olimpijske igre.

Prema informacijama ESPN.coma, tri najveća kandidata za priključenje olimpijskom sastavu trojica su mladih visokih igrača: krilni centar Sacramento Kingsa DeMarcus Cousins (21), centar Detroit Pistonsa Greg Monroe (21), te 19-godišnji centar svježih NCAA prvaka, Kentucky Wildcatsa, Anthony Davis.

Sjajni mladi centar osvojio je većinu nagrada za najboljeg igrača godine u NCAA ligi, i to u svojoj rookie-sezoni. Također je proglašen novakom te najboljim obrambenim igračem godine. Očekuje se da će na lipanjskom draftu biti biran prvi po redu.

USA Basketball namjeravao je konačni popis reprezentativaca za London objaviti prvog lipnja. Moguće će ga zbog niza ozljeda sada prolongirati. Konačni je rok za prijavu 12 igrača uz šest zamjena 18. lipnja.