i trener skender odlazi

Ante Vukušić raskinuo je ugovor i slobodan je igrač; od najboljeg nogometaša Slovenije postao je nepoželjan, a zna se i glavni razlog

08.01.2021 u 13:16

Bionic
Reading

Sinjanin Ante Vukušić, koji je jedno vrijeme kotirao kao najbolji igrač slovenske lige, postao je slobodan igrač

Kako se doznaje 29-godišnji Ante Vukušić, nakon što je prošle sezone oduševio kada je sa 26 godina bio prvi strijelac lige, više nije poželjan u ljubljanskoj Olimpiji s kojom je raskinuo ugovor.

No, dolaskom hrvatskog stručnjaka Dine Skendera na klupu Olimpiji Ante Vukušić ispao je iz prvog sastava. Nekoliko vezanih ozljeda koštalo ga je mjesta u prvih 11, a nakon toga više nije uspio uhvatiti staru formu.

Tako je nogometaš koji je svojevremeno dobio nadimak 'Sinjski dijamant, zbog sjajnih igara u Hajduku, opet slobodan. Zaista čudno da nisu imali strpljenja za igrača koji je zabijao na na traci prošle sezone...

Podatak kako je Vukušić ove sezone nastupio na svega sedam utakmica (dva piuta počeo je u prvih 11, op.a.), od ukupno 19 koliko je odigrano, dovoljno govori. Presudilo mu je što ove sezone nije zabio još niti jedan gol, ali svima je jasno kako Vukušić nije zaboravio igrati. Jednostavno se, nakon ozljeda koje su ga usporile, nije uspio nametnuti i snaći u Skenderovom sustavu igre.

Nešto kasnije stigla je vijest kako je vodstvo Olimpije raskinulo ugovor i s hrvatskim stručnjakom Dinom Skenderom nezadovoljno ostvarenim rezultatima.

'Ova odluka je rezultat igara koje je Olimpija ostvarila pod Skenderom, a koje bez obzira na položaj na ljestvici ne predstavljaju pravo lice Olimpije i nisu pravi pokazatelj sposobnosti naših igrača. Uz to, nije ispunjena vizija kluba o većem sudjelovanju mladih domaćih igrača. Uprava je procijenila da je sada pravo vrijeme da druga osoba preuzme posao glavnog trenera tijekom priprema', poručili su iz kluba.

Podsjetimo, Skender je trenersku poziciju preuzeo u lipnju 2020. i vodio je momčad iz Ljubljane u 30 utakmica. Zabilježio je 16 pobjeda, sedam remija i sedam poraza. Klub ostavlja na drugom mjestu ljestvice s tri boda manje od vodećeg Maribora.

Nema sumnje kako će Vukušić vrlo brzo pronaći novi klub, a nije nemoguće da ga opet vidimo u HT Prvoj ligi. Niti povratak u Hajduk, iz kojeg je je otišao 2013. godine u talijansku Pecsaru (transfer vrijedan 3,8 milijuna eura), nije nerealan. A neće dugo čekati niti nadaren trener kao što je Skender...

Hajduk treba napadača, ali problem bi mogla biti njegova plaća.

Dodajmo kako prema Transfermarktu Vukušić trenutačno vrijedi 450 tisuća eura, a obzirom da još nema 30 godina pred njim je sigurno barem jedan unosan ugovor. A pravog napadača, koji ima 'osjećaj' za golove, svaki trener želi.