prate i igrače bayerna

Ante Rebić se zbog nepromišljenog incidenta sam izbrisao s Dalićevog popisa, ali straha nema; dva Hrvata, na koja nitko nije računao, igraju u vrhunskoj formi i samo čekaju poziv

13.08.2021 u 11:35

Bionic
Reading

Nogometna sezona postupno se zahuktava. Ovog vikenda počinju prvenstva u engleskoj Premier ligi, španjolskoj La Ligi, njemačkoj Bundesligi... Naravno, i u mnogim drugima, poput turske Süperlige. No, polako se bliži i nastavak kvalifikacija za SP u Kataru, a Hrvatsku početkom rujna čekaju tri izuzetno važna ogleda. I jasno, izborniku Daliću trebat će svi raspoloživi igrači, kako se ne bi doveo u nezgodnu situaciju

Europsko prvenstvo već je odavno arhivirano, jer nekog velikog razloga za slavlje nije bilo. Iako je primarni cilj bio odrađen, odnosno prolazak skupine, okršaj sa Španjolskom donio je dosta neugodnosti, ponajprije jer su zbog individualnih pogrešaka, kako od strane igrača, tako i izbornika Zlatka Dalića, potom donijele i puno negative.

Pokušao je izbornik Dalić unutarnje probleme riješiti u četiri zida, ali nezadovoljnici, odnosno oni koje se javno kritiziralo, i to s pravom, nisu se othrvali tom pritisku, već su krenuli u obračun sa svima. A to se ponajprije odnosi na Antu Rebića.

'Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac' činjenica je da smo zadnje 2-3 godine (sranje - emoji)... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu', napisao je Rebić na svom profilu jedne društvene mreže, zaboravivši pri tom da mu je upravo izbornik Dalić ispisao povratnicu u reprezentativni kadar.

Iako su, navodno, igrači poput Luke Modrića, Domagoja Vide i Ivana Perišića, pokušali izbornika Dalića 'smekšati' kada je Rebić u pitanju, kako prenose Sportske novosti, a vjerujemo da je informacija stigla s prave adrese, situacija se nije promijenila, jer Rebić je ostao dosljedan sebi i nije se htio ispričati. Kao svojevremeno Nikola Kalinić.

I tako bi na popisu za tri rujanska ogleda, Rusijom (1. 9.) i Slovačkom (4. 9.) u gostima, te Slovenijom (7. 9.) u Splitu, ime napadača AC Milana zbog nepromišljenog incidenta moglo biti izostavljeno.

Ono što izborniku olakšava situaciju jest forma igrača koji mogu igrati na toj ili sličnim pozicijama, poput Anonija Mirka Čolaka, koji je eksplodirao u dresu Malmöa i koji je s dva gola ovog tjedna, usred Glasgowa, ostavio velike Rangerse bez prilike da se bore za Ligu prvaka. Naravno, nisu to jedini Čolakovi golovi ovog ljeta, pa bi poziv na njegovu adresu bio posve logičan.

Baš kao i Marku Livaji, koji je već dijelio 'dobro i zlo' s izbornikom Dalićem, tijekom prve sezone u Ligi nacija, kada je Hrvatska doživjela remont, uživala na lovorikama s SP-a u Rusiji, ali i stradavala (k)od Španjolske i Engleske. Ovaj nekad 'nemirni dečko', sada se posve posvetio nogometu, a igre u dresu Hajduka su mu 'doručak, ručak i večera', te zahvaljujući njemu Bili i njihovi navijači imaju razloga za zadovoljstvo. Jer kada igra Livaja, Hajduk pobjeđuje. I koliko je njegov doprinos odnosno značaj za momčad, najbolje smo vidjeli u utakmicama gdje njega nije bilo, poput one u Kazahstanu kod Tobola.

S toga se njegovo ime s pravom spominje kao jedno od mogućih na Dalićevom popisu.

'Iskreno uopće ne razmišljam o tome. Još su tri utakmice do reprezentativne stanke. Ako poziv dođe, dođe. Vidjet ćemo'.

Pomalo u sjeni događanja u A reprezentaciji, važno je spomenuti još jednu pobjedu Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, na popisu izbornika hrvatske U-21 reprezentacije Igora Bišćana osvanut će ime Josipa Stanišića, igrača njemačkog diva, Bayerna, koji je rođen u Njemačkoj, ima njemačko državljanstvo, ali ima i hrvatske korijene.

Do sad je nastupao za njemačku U-19 reprezentaciju, ali kako doznajemo iz krugova HNS-a, s velikim je veseljem primio vijest da bi uskoro mogao odjenuti hrvatski dres. I ne samo da ju je primio s veseljem, već će taj poziv i prihvatiti.

Inače, Stanišić je igrač iskoristiv na svim pozicijama u zadnjoj liniji, a sada se, nakon ozljede Benjamina Pavarda, nameće kao i Nagelsmannovo rješenje već za utakmicu prvog kola Bundeslige, koju Bayern ovog petka igra kod Borussije u Mönchengladbachu.

>> Svakog dana iz ljubavi prema nogometu putuje po 120 kilometara: Morali smo popustiti Bayernu, jer zvali su me tri puta. A zvali su me i Nijemci, ali izabrao sam Hrvatsku...

Stanišić je ovog ljeta, baš kao i Gabriel Vidović, iz Bayernove druge momčadi, priključen najjačoj postavi bavarskog kluba, a očito su obojica impresionirali novog trenera Juliana Nagelsmanna, pa su dobivali i priliku tijekom prijateljskih ogleda, protiv Ajaxa i Napolija. Vrijeme je za Stanišićeve prve minute i u službenim utakmicama, uz Neuera, Sülea, Kimmicha, Goretzku, Lewandowskog, dok će Vidović svoju priliku čekati u Bayernu II.