znaju se ciljevi

Prvi potezi novog čelnika Hrvatskog nogometnog saveza: Kustić za stol doveo Stipu Pletikosu, izbornika Zlatka Dalića i njegove pomoćnike

04.08.2021 u 19:01

Bionic
Reading

U prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) održan je radni sastanak novoizabranog predsjednika Marijana Kustića s izbornikom Zlatkom Dalićem i tehničkim direktorom A i U-21 reprezentacije Stipom Pletikosom.

Na sastanku su bili i Dalićevi pomoćnici Vedran Ćorluka i Ivica Olić, te team menadžerica Iva Olivari, objavio je HNS.

Poslije službenog upoznavanja s tehničkim direktorom Stipom Pletikosom, glavne teme razgovora ticale su se predstojećih rujanskih aktivnosti A reprezentacije, koju očekuje nastavak kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru i važne utakmice protiv Rusije, Slovačke i Slovenije.

'Još jednom čestitam Stipi na novoj funkciji, ima našu punu podršku, baš kao i reprezentacija uoči važnih rujanskih utakmica. Hrvatski nogometni savez će, kao i uvijek, reprezentaciji osigurati maksimalne uvjete, a uvjeren sam da će momčad jednako tako pružiti maksimum na terenu i napraviti sve kako bismo bili još korak bliže Kataru', rekao je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić.

'Velika je čast i zadovoljstvo opet biti dio hrvatske A reprezentacije, zahvaljujem čelnicima HNS-a na čelu s Marijanom Kustićem na ukazanom povjerenju, nastojat ću svojim znanjem i iskustvom pomoći momčadi zadržati visoke standarde. Radujem se novim izazovima, suradnji s izbornicima Zlatkom Dalićem i Igorom Bišćanom, vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti zacrtane ciljeve', poručio je Stipe Pletikosa.

Hrvatska reprezentacija nastavlja kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2022. godine gostovanjem kod Rusije 1. rujna, tri dana kasnije Vatreni gostuju u Slovačkoj, a rujanski mini ciklus će zaključiti 7. rujna u Splitu protiv Slovenije.

Nakon tri kola Hrvatska vodi u skupini H sa šest bodova koliko ima i Rusija. Slovačka ima pet, Cipar četiri, Slovenija tri, a Malta jedan bod.