KVALIFIKACIJE ZA LP

Ante Čačić s 'violama' pomogao i Dinamu

06.08.2013 u 22:18

Bionic
Reading

Bivši Dinamo trener Ante Čačić očito radi dobar posao na klupi Maribora, s kojim je u trećem pretkolu Lige prvaka izbacio ciparski APOEL

Nakon što je u gostima sa svojim igračima izvukao remi 1:1, Čačić je na Ljudskom vrtu u Mariboru opet izvukao 'nulu', no ovog puta nije bilo golova, pa je zbog gola u gostima slovenska momčad otišla u posljednju kvalifikacijsku rundu Lige prvaka.

Čačić je time pomogao hrvatskom prvaku Dinamu koji će biti nositelj u doigravanju. Doduše, prije toga Jurčićevi igrači moraju zaustaviti i izbaciti moldavski Šerif, a taj je dvoboj na rasporedu u srijedu od 19 sati.

Naime, APOEL je imao status nositelja u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a nakon što je u prošlom kolu ispao bjeloruski Bate Borisov, Dinamo je bio prvi klub ispod crte.

Prvi je prolazak 3. kola kvalifikacija izborio Basel, koji je nakon domaće 1:0 pobjede remizirao kod Maccabija u Tel Avivu odigravši 3:3. Švicarci su nakon svega 32 minute igre imali sigurnih 3:0, no nakon 10 minuta igre u nastavku rezultat je bio 3:3!

Fabian Schär, Mohamed Salah i Marcelo Diaz zabili su za Basel, dok su Maccabi u život vratili Schär autogolom, Eran Zahavi i Maharan Radi. Domaći su se navijači nadali da bi četvrti gol u mreži gostiju mogao zakomplicirati pitanje pobjednika cijelog dvoboja koji se činio jasan nakon 32 minute, no posljednjih su 35 minuta mreže mirovale.

Rumunjska Steaua je pitanje pobjednika riješila još u prvoj utakmici u Tbilisiju kada je s 3:0 slavila protiv Dinama. U uzvratnom je susretu rano povela preko Iasmina Latovlevicija, no gosti su se spasili od poraza golom Aldekoaotalora Astarloa u 48. minuti susreta.

Šakter Karagandi prošao je neugodno gostovanje u Tirani kod Skënderbeua Korcëa, iako je izgubio s 3:2. Moglo je biti i puno gore za kazahstanski sastav s obzirom da su Albanci nakon 29 minuta nadoknadili minus iz prve utakmice i poveli s 3:0!

Domaćina je u vodstvo doveo hrvatski napadač Željko Tomić u 9. minuti utakmice, da bi potom Blendi Škembi dvama pogocima iz jedanaesterca u 20. i 29. povisio na 3:0. Sergej Kizničenko smanjio je za goste u 38. minuti, a priči je bio kraj kada je drugi od tri Hrvata u albanskoj momčadi, Pero Pejić, zaradio crveni karton u 54. Dvanaest minuta kasnije Maksat Bajžanov zabija za konačnih 3:2, odnosno sveukupnih 5:3 u korist Šaktera.

Liga prvaka, 3. kolo kvalifikacija, uzvrati:

Maccabi Tel Aviv – Basel 3:3 (Schär 35-ag, Zahavi 37, Radi 55 / Schär 5-11m, Salah 21, Diaz 33), ukupno 3:4

Steaua Bukurešt – Dinamo Tbilisi 1-1 (Latovlevici 7 / Astarlo 48), 4-1

Maribor – Apoel 0:0, 1:1
Skënderbeu Korcë – Šakter Karagandi 3:2 (Tomić 9, Škembi 20-11m, 29-11m / Kizničenko 38, Bajžanov 66), 3:5