SPORNI TRENUTAK

[ANKETA/VIDEO] Svi govore o prvom penalu dosuđenom za Hajduk. Je li Istra oštećena na Poljudu?

15.05.2022 u 10:56

Bionic
Reading

Hajduk je u utakmici 35. kola HT Prve lige s 3:1 pobijedio Istru i tako, barem do kraja utakmice Šibenik-Dinamo, ostao u igri za naslov prvaka Hrvatske. Zagrepčani pobjedom na Šubićevcu (Arenasport 1, MAXtv, 19.05) imaju priliku osvojiti naslov, a ako se to ne dogodi odluka pada u posljednjem kolu u izravnim sudaru Dinama i Hajduka na Maksimiru.

No, nisu Bili na Poljudu do pobjede došli tako lako. Neopterećeni gosti iz Pule poveli su preko Mahmouda Abdallahija (15), a Hajduk preokrenuo susret s dva gola Marka Livaje (45+2-11m, 51-11m) iz kaznenih udaraca, da bi konačni rezultat postavio Filip Krovinović (53).

Ključni trenutak dogodio se u završnici prvog poluvremena kada je dosuđen prvi penal za Splićane. Igrala se 41. minuta kada je Perković srušio Ljubičića u šesnaestercu.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +5
Hajduk - Istra, 14.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sudac Zdenko Lovrić je pokazao na bijelu točku. pa je uslijedila VAR provjera. Kako ni Tihomir Pejin u VAR sobi nije bio siguran je li bilo prekršaja ili ne nakon tri minute je pozvao Lovrića da se sam uvjeri. I glavni je sudac proveo tri minute u pregledavanju snimke i na kraju dosudio penal.

Pogledajte sporni trenutak i prosudite sami.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Standings provided by SofaScore LiveScore