nikad nisu igrali zajedno

[ANKETA] Ovo je momčad s kojom će Zlatko Dalić na Poljudu napasti Francuze; mislite li da Hrvatska može pobijediti?

06.06.2022 u 07:25

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45 sati, NovaTV) na Poljudu u 2. kolu Lige nacija dočekuje još uvijek aktualne svjetske prvake Francuze. 'Vatreni' su uzdrmani nakon sramotnog poraza 3:0 od Austrije u Osijeku, a izbornik Dalić potvrdio je da će na teren izvesti momčad koja do sada nije zaigrala zajedno

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić jučer je otkrio sastav koji će se večeras od 20.45 sati suprotstaviti aktualnim svjetskim prvacima Francuzima u susretu 2. kola Lige nacija. Dalić inače nema običaj otkrivati početni sastav dan uoči utakmice, no sada nije imao tajni.

'Branit će Livaković, desni bok će igrati Juranović, Vrsaljko se vraća, možda će biti spreman za Dansku. Lijevi bok će biti Sosa ili Barišić, zavisno kako ćemo se postaviti. Na stoperima će biti Erlić koji će dobiti svoju šansu, Vida, tu je i Šutalo. U veznoj liniji su Brozović, Kovačić i Modrić, dok za napad konkuriraju Brekalo, Majer, Kramarić ili Budimir u fazi napada', otkrio je Dalić i dodao:

'To je naše razmišljanje, a u drugom dijelu ćemo sigurno mijenjati. Moramo biti bolji u fazi obrane, oni su najopasniji kada protivnik ima loptu.'

Vjerojatni početni sastav Hrvatske za večerašnju utakmicu tako bi trebao izgledati ovako:

Livaković - Juranović, Erlić, Vida, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Kramarić, Brekalo

  • +51
Hrvatska - Austrija, Liga nacija, 3.6.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Svima je jasno da su ovi dečki zajedno zaigrali možda tek na treningu, a sad će istrčati protiv Francuza. Koje do sada nikad nismo pobijedili. Podsjetimo, Hrvatska i Francuska igrale su ukupno osam puta, 'tricolori' su slavili šest puta, a dvije su utakmice završile bez pobjednika.

Poljud je za večerašnju utakmicu rasprodan, 'vatreni' će imati gromoglasnu podršku s tribina, ali pitanje je hoće li taj 'poticaj' biti dovoljan.

No, i francuski izbornik Didier Deschamps najavio je promjene u sastavu u odnosu na momčad koja je izgubila 2:1 od Danske na otvaranju Lige nacija.

Strateg svjetskih prvaka je istaknuo kako su petorica igrača dobila poštedu i nisu odradila zadnji trening prije utakmice. Među njima su Kylian Mbappe i Karim Benzema.

Mbappe ima mali problem zbog kontuzije koja se dogodila u srijedu na treningu, a hoće li zaigrati večeras Deschamps će odlučiti tijekom dana. Osim Mbappea i Benzeme, trening su propustili Kingsley Coman, N'Golo Kanté i Jules Kounde.

'Ujutro ćemo obaviti konzultacije s medicinskim osobljem te ćemo nakon toga odlučiti tko će igrati', najavio je francuski izbornik.

  • +10
Francuska - Danska, Liga nacija, 3.6.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Franck FIFE / AFP / Profimedia

Francuski mediji navode kako će Deschamps napraviti čak sedam, osam promjena u odnosu na petak. Priliku bi na golu trebao dobiti golman Milana Mike Maignan. U posljednjem redu bi trebali igrati Pavard, Saliba, Kimpembe, u veznoj liniji Clauss, Tchouameni, Rabiot, Digne, a napadačku trojku činit će Griezmann, Nkunku i Ben Yedder.

Vjerojatni početni sastav Francuske za večerašnju utakmicu:

Maignan - Pavard, Saliba, Kimpembe - Clauss, Tchouameni, Rabiot, Digne - Griezmann - Nkunku, Ben Yedder