JE LI TO REALNO?

[ANKETA] Izjava predsjednika Dinama zvuči kao znanstvena fantastika, jer smo se sličnih priča naslušali, ali...

11.12.2018 u 09:09

Bionic
Reading

Na Božićnom domjenku na Trgu bana Jelačića predsjednik Dinama Mirko Barišić izrekao je zanimljivu vijest – maksimirski klub vlastitim snagama gradit će stadion

Polako se bliži kraj prvog dijela sezone, a u Maksimirskoj 128 mogu zadovoljno trljati ruke. Dinamo je dominantan u prvenstvu i već je osigurao naslov jesenskog prvaka, a nakon 49 godina skinuto je europsko prokletstvo, jer će 'modri' prezimiti u Uefinom natjecanju. I to na kakav način, Dinamo je kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini Europske lige.

Kada dodamo da je zagrebački sastav opet 'IN' među navijačima odnosno da su utakmice hrvatskog prvaka jako dobro posjećene onda je jasno da sve u klubu očekuju veseli blagdani.

No Dinamo ima svoju 'rak ranu', nema adekvatan stadion, a Maksimir već odavno ne zadovoljava uvjete koji bi gledateljima jamčili minimum komfora. Puno novca je ulupano u betonsko ruglo, puno ideja je bilo o novom stadionu, ali svih ovih desetljeća sve je ostalo samo na priči.

  • +4
Hrvatski telekom Prva liga, 17. kolo, Inter Zaprešić - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U Dinamu je dosta takvog stanja pa je predsjednik Mirko Barišić na Božićnom domjenku otkrio informaciju koja u ovom trenutku zvuči kao znanstvena fantastika ako se zna čega smo se sve naslušali u prošlosti.

'Dinamo će sam napraviti vlastiti stadion. Bili smo s predstavnicima grada i upoznali smo ih s našim planovima', rekao je Barišić prisutnima, a zatim dodao nešto što baš ne izgleda kao realnost.

'Nadamo se da ćemo sljedeće godine igrati na vlastitom stadionu.'

Bilo bi to zaista lijepo, jer Dinamo zaslužuje pristojan stadion, ali vidjet ćemo što će tek biti od ove senzacionalne najave.

Izvor: Društvene mreže / Autor: vimeo