Ledley King O LUKI

Anegdota Modrićevog suigrača o psovanju na hrvatskom; otkrio je i detalj o njegovim nogama

12.12.2018 u 15:03

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski reprezentativac Luka Modrić, zahvaljujući sjajnim igrama u dresu Real Madrida i reprezentacije koja je bila druga na svijetu, osvojio Zlatnu loptu oglasili su se mnogi njegovi bivši suigrači. Posljednji među njima jest Ledley King s kojim je Modrić igrao u Tottenhamu

Nakon nekoliko individualnih priznanja Luke Modrića, uključujući nagradu za najboljeg igrača SP te izbor Uefe i Fife za najboljeg nogometaša godine, šlag na tortu svakako je bilo osvajanje Zlatne lopte.

Američki ESPN tako je u razgovoru s njegovim bivšim suigračem iz Tottenhama, tamnoputim Kingom doznao nekoliko zanimljivih stvari.

'Znate, jedna stvar koju uvijek uočite kod igrača, pogotovo kod onih nižeg rasta, svakako su njihove noge. Kakve tek Luka ima noge, ima ogromne listove. On se može okretati s loptom u nogama i mirno je zadržati u svom posjedu', kazao je za Espn bivši engleski reprezentativac Ledley King, koji je bio i kapetan Tottenhama dok je u tom klubu igrao Modrić.

Još je dodao:

'Modrić je jedan od najboljih veznjaka koji mogu primiti loptu od stopera, riješiti se suparnika i izaći na suparničku polovicu. Siguran sam da treneri uvijek govore svojim ofenzivnim igračima da izađu dublje i zaustave Luku u primanju lopte. No, on će uvijek pronaći način kako da diktira igrom',

Uz sve to King je još ispričao, kada je Modrić u pitanju, i jednu anegdotu:

'Bio je stvarno dobar dečko. Znate, naučio nas je nekim psovkama na hrvatskom jeziku… Svaki put kada ga vidim to bude prva stvar koju mu kažem', dodao je King sa smiješkom novinaru. Naravno, ta je anegdota o psovanju na hrvatskom mnoge nasmijala.

  • +12
Luka Modrić - Zlatna lopta 2018. Izvor: Pixsell / Autor: CYRIL MOREAU/PIXSELL