legenda o vatrenima

Legendarni Panadić iskreno rekao što zaista misli o igri reprezentacije Hrvatske i smjeni generacije, a upozorava i na taktiku Slovenaca: To stvarno nije humano!

07.09.2021 u 12:55

Bionic
Reading

U novoj kvalifikacijskoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije u borbi za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koja se igra na stadionu Poljud u Splitu, protivnik je Slovenija (20.45 sati). Za tportal je svoje mišljenje uoči utakmice dao hrvatski trener Andrej Panadić

Nakon osvojenog boda na teškom gostovanju kod Rusije te pobjede u gostima kod Slovačke pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je utakmica protiv Slovenije.

S nova tri boda Hrvatska bi stigla nadomak plasmana na SP u Katar 2022. godine, ali Dalićevi igrači svjesni su toga da ih ne čeka lak posao.

'Prvo moram reći, kao bivši igrač koji se posvetio trenerskom poslu, da je ovo brutalan ritam! U sedam dana odigrati tri teške utakmice, od čega dvije u gostima, stvarno nije humano. Neki naši igrači su u prve dvije utakmice odigrali svih 90 minuta i jasno je da izbornik Dalić sada mora jako paziti i na taj detalj kada je umor igrača u pitanju. Po meni je Fifa to jako loše organizirala, jednostavno to nisu pametno odradili. Stvarno je bezveze ugurati tri utakmice u tako malo dana! I što je najgore, odmah nakon ovih utakmica igrače čekaju obaveze u klubovima. Jednostavno mi je nelogično to da se igra u takvom ritmu jer kao trener znam da neke igrače moraš poštedjeti i zapravo ne igraš s najjačim sastavom. Ali kako je nama, tako je i drugima', za tportal kazao je Andrej Panadić, nogometaš koji iza sebe ima bogatu igračku karijeru. Afirmirao se kao igrač zagrebačkog Dinama, u kojem je igrao šest godina, a u Njemačkoj je igrao za Chemnitzer i Hamburger SV.

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, a između ostalog vodio je slovenske prvoligaše Krško i Rudar Velenje.

Vrlo dobro poznaje slovenski nogomet, ali i mentalitet. No po njemu je Hrvatska favorit:

'Po meni će ključ utakmice biti zamjene, a tu je hrvatska nogometna reprezentacija u prednosti jer ima puno bolje igrače na klupi. Očekujem minimalno četiri, pet novih igrača u velikoj minutaži, naravno od onih koji dosad nisu previše igrali.'

U prvoj utakmici Slovenija je pobijedila Hrvatsku 1:0, ali na Poljudu – koji će biti pun navijača - hrvatskim nogometašima neće trebati dodatni motiv,

'Ta prva utakmica nema veze i našima ne treba dodatni motiv. Svjesni su da im nova pobjeda i tri boda donose sjajan rezultat u ovom ciklusu jer bi mogli osvojiti sedam od mogućih devet bodova, što je sjajno! Nakon toga čekaju nas dvije slabije utakmice, Cipar i Malta, što znači da smo praktički izborili plasman na SP. Naši igrači jako dobro znaju da moraju dati sve od sebe jer, ruku na srce, igra protiv Rusije i Slovačke nije bila baš najbolja. Možemo mi puno bolje od toga. Momčad koja će večeras igrati nije imala previše vremena za uigravanje, ali to su igrači koji igraju u velikim klubovima i znaju jako dobro što se traži od njih. Što se atmosfere na Poljudu tiče, sigurno će biti sjajna. Splitska publika je temperamentna i meni je kao igraču tamo uvijek bio gušt igrati iako nije riječ o klasičnom nogometnom stadionu zbog atletske staze.'

Za kraj je rekao gdje su Slovenci najopasniji i kakvu taktiku očekuje s njihove strane:

'Slovenci trkački mogu sve nadoknaditi i to im je glavni forte. Sigurno neće napasti Hrvatsku na Poljudu i čekat će priliku iz kontre, taktizirat će i očekujem da će igrati povučeno. Slovenci imaju nekoliko vrhunskih igrača, kao što je recimo Josip Iličić, koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu. Ukratko, Slovenija je vrlo nezgodna ekipa, ali s druge strane Hrvatska je favorit u svojoj skupini. Najmoćnija je u svojoj grupi i tu priča završava iako proces smjene generacija – koji Dalić trenutačno radi - nije lagan. No najveća je vrijednost to što smo dobili nekoliko novih igrača od kojih bih izdvojio golmana Ivicu Ivušića. Taj dečko je zaslužio sve što mu se događa u posljednje dvije, tri godine. On je radnik kakav se rijetko viđa i dokazao je da se na njega može računati', završio je Panadić.

  • +62
Slovačka - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL