SLUŽBENO

Andrej Kramarić dobio novog trenera; na klupu Hoffenheima sjeo mladi stručnjak koji je sin njemačke legende

27.07.2020 u 12:59

Bionic
Reading

Sebastian Hoeness, sin nekadašnjeg njemačkog reprezentativca Dietera Hoenessa, postavljen je za novog trener Hoffenheima, a potpisao je trogodišnji ugovor, objavio je u ponedjeljak ovaj bundesligaš na svom internetskom portalu

Ovaj 38-godišnjak je došao na klupu momčadi u kojoj je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić bio najbolji strijelac u prošloj sezoni te sa četiri pogotka u posljednjem kolu potopio Borussiju Dortmund, čime je Hoffenheim izborio nastup u Europskoj ligi.

Hoffenheim je četiri kola prije kraja prvenstva ostao bez trenera, kad je klub napustio Nizozemac Alfred Schreuder, a privremeno je dužnost prvog trenera obnašao Marcel Rapp.

Hoeness dolazi s pozicije glavnog trenera B momčadi Bayerna koju je u prošloj sezoni vodio do naslova prvaka u Trećoj ligi. Tijekom igračke karijere koju je okončao 2010. godine, Hoeness je igrao i za B momčad Hoffenheima u sezoni 2006./07., kad je klub bio u trećoj ligi. Hoffenheim je prvi klub koji će voditi u elitnom razredu njemačkog nogometa.

'Angažman u Hoffenheimu je veliki izazov kojem se doista veselim. Osnovna klupska filozofija se poklapa s mojim nogometnim idejama', izjavio je Hoeness u klupskom priopćenju.

  • +7
Bundesliga, Borussia Dortmund - Hoffenheim Izvor: Profimedia / Autor: Ina FASSBENDER / AFP / Profimedia

'Bili smo u kontaktu sa Sebastianom već jako dugo, jer smo impresionirani njegovim radom. Dokazao je da može od mladih igrača stvoriti snažnu momčad i razvijati njihove pojedinačne kvalitete', rekao je sportski direktor Hoffenheima Alexander Rosen.

Hoffenheim s pripremama za sljedeću sezonu započinje 2. kolovoza.