IVI 25 ASEVA PREMALO

Ančić prošao i čeka Francuza Simona

11.02.2009 u 13:15

Bionic
Reading

Mario Ančić preskočio je prvu prepreku na jakom teniskom turniru u nizozemskom Rotterdamu. Nakon finala u Zagrebu i poraza od Marina Čilića Splićanin je sezonu nastavio lakom pobjedom nad Rainerom Schüttlerom

Od trojice hrvatskih predstavnika na ovom turniru iz serije 500, nakon poraza Ivana Ljubičića drugo kolo dosegnuo je Ančić. Prvi set bio je neuobičajeno turbulentan za dvoboj dvojice izrazitih servera, no Mario je u pravom trenutku pronašao potez više.

U dva navrata imao je break prednosti, no oba puta iskusni je Nijemac našao put do povratka (drugi put pri Marijevom servisu za set). Ipak, izgubljeni servis u 11. gemu nije uspio nadoknaditi i Splićaninu se otvorio put.

U drugom setu stabilizirao je postotak prvog servisa, Schütlleru je stao do tada odličan retern, i nastavak dvoboja bio je jednosmjerna cesta. Na svom servisu Mario je izgubio samo četiri poena i uz dva breaka izborio konačan rezultat 7:5, 6:2.

U drugom kolu Ančić se susreće s osmim igračem svijeta Gillesom Simonom, od kojega je izgubio u trećem kolu ovogodišnjeg izdanja Australian Opena.

Ivo Karlović nije uspio zatvoriti gotov meč protiv francuskog specijaliste za parove Michaela Llodre. Ivo je prvi set osvojio bez da je protivnik i jednom zaprijetio njegovu servisu, dok je u drugom stekao break prednosti. U takvim situacijama, 208 cm visoki Zagrepčanin obično susrete rutinski privodi kraju, no Llodra mu jenanizao šet gemova, uzeo drugi set i odmah stvorio presudnu zalihu u odlučujućoj dionici.

Karlović se nije uspio vratiti, i položio je oružje nakon rezultata 4:6, 6:3, 6:4. Iako je odservirao čak 25 aseva karlović je imao očajnu realizaciju nakon drugog servisa (samo 35% osvojenih poena) i Llodra je međusobni omjer podigao na 3:0 u svoju korist.