POSLAO PORUKU SANDRI PAOVIĆ

Ančić osigurao još jedno hrvatsko četvrtfinale

05.02.2009 u 20:30

Bionic
Reading

Mario Ančić, nakon teškog meča u prvom kolu protiv Slovaka Lacka, Teimurazu Gabašviliju nije ostavio ni mrvicu šanse

Nakon dvoboja Čilića i Veića, zagrebački Indoors dobio je još jedno hrvatsko četvrtfinale. Mario Ančić nije imao nikakvih problema protiv Rusa Gabašvilija i svladao ga je rezultatom 6:1, 6:1.

'Kontrolirao sam meč od prvog do posljednjeg poena, no unatoč rezultatu, nije bilo lako kao što se čini. Igralo se na vrlo dobroj razini, s povremeno sjajnim poenima', rekao je Mario.

U četvtini finala čeka ga zahuktali Ivan Dodig, 23-godišnji igrač iz Međugorja, koji je iz turnira već izbacio Andrejeva i Gulbisa:

'To je sjajna vijest za turnir kojemu su ovi hrvatski dvoboji najjača snaga. Nadam se dobrom odazivu publike i bučnoj atmosferi.'

Ančić je lani igrao polufinale, a pobjednik ovog dvoboja u subotu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Zvereva i Hernycha. Bit će to prvi puta u povijesti da četiri hrvatska tenisača imamo u četvrtfinalu.

I Mario se pridružio nizu tenisača koji su iznijeli svoj stav o namještanjima u njihovom sportu.

'Malverzacije na kladionicama najveće su zlo današnjeg sporta koje bacaju mrlju na sve one koji vrijedno rade i pošteno zarađuju svoj kruh. Svaki od nas individualno mora se oduprijeti toj napasti, jer u protivnom ćemo kompromitirati status jednog od najpopluarnijih sportova i kao posljedicu izgubit sponzore i publiku. Meni nitko osobno nije prilazio sa čudnim ponudama, ali u St. Peterburgu su se igrači žalili na gomilu sumnjivih tipova koji imaju svoje ideje'.

Kao neslužbeni kapetan Davis cup reprezentacije zaželio je sreću teško ozlijeđenoj stolnotenisačici Sandri Paović.

'Puno smo pričali o njoj zadnjih dana, i u ime svih želim joj izraziti maksimalnu podršku. Sandra, svi smo uz tebe i nadamo se da ćeš iz ovog izaći još jača'.