ISPAO ĐOKOVIĆ

Ančić maratonski sa sretnim završetkom

06.01.2009 u 10:45

Bionic
Reading

Nakon Marina Čilića, u 2009. uspješno je ušao i Mario Ančić. Splićanin je na turniru u Brisbaneu svladao Amera Delica nakon gotovo tri sata igre. Svi setovi završeni su u tie breakovima, no Marijevo iskustvo je presudilo

Ukupno 44 asa (Mario prednjačio sa 23) viđena su u meču Ančića s rođenim Bosancem, danas državljaninom SAD-a. Prvi set donio je tek jednu break loptu, no Amer se spasio. U drugom su protivnici po dva puta prijetili, dok u trećem prave prilike nisu zabilježene.

Što se odlučujućih igara tiče, Ančić u prvoj nije imao problema, furioznom serijom od 5:0 zatvorio je taj set, dok je u drugom sličnom metodom uzvratio Delic. Treća je donijela najizjednačeniju borbu, no Ančić je imao više koncentracije i zaključio meč rezultatom 7:6(2), 6:7(4), 7:6(6).

To mu je bila treća pobjeda protiv Delica u isto toliko dvoboja, a u drugom kolu čeka ga Fernando Verdasco. Protiv Španjolca je igrao dva puta. Oba meča igrala su se lani i oba puta je Mario slavio. Upečatljiv je bio njhov dvoboj u Wimbledonu koji je Ančić u svoju korist riješio rezultatom 13:11 u petom setu.

Najveće iznenađenje na turniru priredio je odlični Latvijac Gulbis koji je sa 6:4, 6:4 izbacio prvog nositelja Novaka Đokovića.