sezona za zaborav

Ancelotti razočarao navijače Bayerna: Ako dobije otkaz, nitko ga neće žaliti!

27.04.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Razočaravajuće ispadanje u polufinalu njemačkog Kupa ove srijede zaokružilo je sezonu ispod nivoa Bayerna. Hoće li Carlo Ancelotti to morati platiti odlaskom iz kluba, čak i u slučaju osvajanja Bundeslige?

Bayern je u seriji od pet utakmica bez pobjede i ima čak četiri poraza u zadnjih sedam susreta, što se u Bavarskoj posljednjih godina ne pamti. Uspio je ispasti iz Lige prvaka u četvrtfinalu te ove srijede i iz njemačkog Kupa u polufinalu, što su rezultati ispod nivoa ovog velikog kluba.

Nakon što je Jupp Heynckes osvojio trostruku krunu 2013. godine, apetiti u Münchenu su porasli. U eri Guardiole to se nije ponovilo, ali katalonski strateg držao je nivo dominacije u Bundesligi, osvojio dva Kupa i dolazio do polufinala Lige prvaka.

Kada je Carlo Ancelotti zamijenio Guardiolu na klupi prošlog ljeta, vjerovalo se da će rezultati biti barem na istom nivou, ali definitivno nisu i Talijan je pod sve većim pritiskom. Iako mu se smiješi titula u Bundesligi, sa sedam remija i dva poraza već je u 30 kola skupio više podbačaja nego Pep cijele prošle sezone i može biti sretan što to netko nije iskoristio i zaprijetio oduzimanjem naslova prvaka.


No, u Kupu nije bilo milosti i nakon ispadanja ove srijede od Borussije Dortmund porazom 3:2, jasno je da ovu sezonu u Bavarskoj neće pamtiti baš nitko.

'Jako smo razočarani. Nismo iskoristili svoje prilike. Preostaje nam sada posvetiti se Bundesligi i osvojiti ju što je prije moguće,' izjavio je Talijan nakon nove pljuske.

Navijači Bayerna nisu sretni s Ancelottijevom verzijom moćne momčadi. Iako se još ne spominje smjena trenera, jasno je da Carlo nije oduševio nikog, a ako se kriza nastavi i u subotu u gostima kod Wolfsburga, uprava će zasigurno početi razmišljati o promjenima, kako u igračkom kadru, tako i na klupi, bez obzira na ogromnu odštetu koja se Talijanu zasigurno smiješi u slučaju otkaza...