ŠPANJOLCI IMPRESIONIRANI

'Uz ovakvog Kovačića mjesto Luke Modrića u Realu više nije sigurno!'

27.04.2017 u 09:23

Bionic
Reading

Nastup Matea Kovačića u pobjedi Reala 6:2 u gostima kod Deportiva doživio je pozitivne kritike španjolskih medija, a dnevnik As naglašava da je mladi Hrvat toliko napredovao da Luka Modrić i Toni Kroos više nisu sigurni prvotimci madridskog kluba...

Real je istrčao u La Coruni s rezervama ove srijede, ali nije se to osjetilo na terenu. S visokih 6:2 stigao je do važne pobjede i tako se oporavio od bolnog poraza u El Clasicu te zadržao prednost na vrhu Primere. U posljednjih pet utakmica dovoljne će mu biti četiri pobjede i jedan remi za naslov.

Odlična večer madridskih nogometaša u španjolskim medijima izazvala je brojne pohvale, a najviše ih je zaradio Isco koji je zaista briljirao. No, također je pregršt pozitivnih kritika dobio i naš Mateo Kovačić koji je odigrao svih 90 minuta i pokazao da definitivno igra sve bolje za 'kraljevski klub'.

Kovačićeva majstorija protiv Deportiva Autor: YouTube

'Dobar u obrani, siguran s loptom u nogama, uz neke iznimne poteze. Njegov napredak je takav da će vrlo brzo ući u borbu s Modrićem i Kroosom za mjesto u prvoj momčadi,' naglašava dnevnik AS.

'Bio je inspiriran u suradnji s Iscom, a kada nije imao drugih rješenja, čak se drznuo individualnim potezima probijati pritisak protivnika,' piše pak dnevnik Sport.

Na Zidaneu su sada slatke brige uoči dvoboja polufinala Lige prvaka protiv Atletica sljedeći tjedan, jer Isco i Kovačić su bez sumnje pokazali da mogu dostojno zamijeniti svoje kolege iz vezne linije pa je pred Francuzom mnogo dvojbi u potrazi za idealnim rješenjima na terenu...