bit će neizvjesno

Amerikanci poslali ozbiljno upozorenje Hrvatskoj uoči polufinala Davis Cupa

08.09.2018 u 18:36

Bionic
Reading

Mike Bryan i Jack Sock osvojili su u konkurenciji parova drugi Grand Slam u nizu ovog petka na US Opena, najavivši tako dobru igru u polufinalu Davis Cupa protiv Hrvatske...

Nije slučajnost da je došlo do pomirbe između izbornika Željka Krajana i našeg najboljeg igrača parova Mate Pavića baš uoči polufinala Davis Cupa.

  • +16
Četvrtfinale Davis Cupa, Hrvatska-Kazahstan, meč Marin Čilić - Mihail Kukuškin Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naime, baš meč u sljedeću subotu trebao bi biti najveći izazov za Hrvatsku, jer s druge strane mreže stajat će Mike Bryan i Jack Sock, trenutno daleko najbolji igrači u konkurenciji parova.

Ovog petka uvjerljivim trijumfom protiv Kubota i Mela Amerikanci su stigli do druge velike titule u nizu. Nakon Wimbledona osvojili su i US Open.

Za Mikea Bryana koji je legenda igre parova titule nisu ništa novo, on ih ima već 120 na ATP nivou, a ozlijeđenog brata blizanca Boba na sjajan je način zamijenio Jack Sock koji se dokazao i u pojedinačnoj konkurenciji, zagorčavši u nekoliko navrata život našem Marinu Čiliću.

'On je uvijek najbolji kad je najvažnije. Igrač je za velike mečeve,' pohvalio je 40-godišnji Bryan novog partnera.

Ipak, zadnji put kad je Sock dobio jedan takav veliki meč preokretom u Davis Cupu protiv Čilića, Mike je podbacio s bratom u parovima i omogućio potpuni preokret Hrvatskoj, od 0:2 u 3:2.

Dogodilo se to prije dvije godine, a naši nakon četiri međusobna ogleda još ne znaju za poraz od Amerikanaca koji ih nisu uspjeli pobijediti niti s Roddickom i Agassijem 2005. godine, u sezoni kad je Hrvatska osvojila jedini put Davis Cup.

No, treba biti oprezan, bit će posla za Čilića, Čorića, Pavića i društvo u Zadru, jer Bryan i Sock pojačani Steveom Johnsonom definitivno nisu za podcijeniti...