PONOSNI ŠIBENČANIN ŠARIĆ

Američki novinari u čudu zbog Hrvata i njegovog odgovora o odmoru i reprezentaciji!

14.04.2017 u 09:25

Bionic
Reading

Šibenčanin Dario Šarić nakon dvije sezone u turskom Anadolu Efesu odrekao se barem 20 milijuna dolara jer je odlučio otići u NBA. Obećanje koje je dao čelnim ljudima Philadelphia 76ersa nije želio pogaziti, a da je još jednu sezonu ostao u Europi mogao je, prema pravilima, potpisati ugovor značajno veći nego što trenutačno ima

Zbog svoje odluke 23-godišnji Dario Šarić već od prvog dana, i prije prve odigrane utakmice, postao je jedan od omiljenih igrača navijača Sixersa. No nakon završene sezone i sjajnih utakmica u dresu Sixersa navijači su prezadovoljni, trener Brett Brown oduševljen, a suigrači ugodno iznenađeni jer su dobili veliko pojačanje iz Europe.

Uza sve to, zbog ozljeda koje se pogodile Bena Simmonsa i Joeal Emiida našem Šariću se povećao broj minuta na parketu (26,3 u prosjeku) i samim time postao je najveći konkurent za prestižnu nagradu Rookie oft he Year (Novajlija godine). Njegov učinak od 12,8 koševa i 6,3 skokova po utakmici uz više od 100 ubačenih trica dovoljno govori. Odigrao je ukupno 81 utakmicu, a posljednju 82. po redu je propustio zbog lakše ozljede.

Ovog ljeta igram za reprezentaciju. Pripreme započinju u srpnju. Bit ću zauzet cijeli kolovoz, cijeli rujan. To je sve što sada znam. Prvo se želim malo odmoriti nakon sezone i popraviti svoju igru za sljedeću sezonu

'Bio sam stvarno tužan. Prije utakmice pričao sam s trenerom i liječnicima te smo zaključili kako je najpametnije da ne igram. Nismo htjeli izazivati sreću', kazao je Šarić.

Na pitanje kada se vraća Philadelphiju te ima li u planu nastupiti za Hrvatsku na Eurobasketu u dresu Hrvatske iskreni Šiši, kako mu je nadimak, rekao je:

'Kada ću se vratiti u Philadelphiju? Zaista ne znam… Ovog ljeta igram za reprezentaciju. Pripreme započinju u srpnju. Bit ću zauzet cijeli kolovoz, cijeli rujan. To je sve što sada znam. Prvo se želim malo odmoriti nakon sezone i popraviti svoju igru za sljedeću sezonu', objasnio je Šarić.

Naravno, američke novinare zanimalo je zašto toliko želi igrati za hrvatsku reprezentaciju ovog ljeta (s obzirom na umor i manju ozljedu, op. a.), na što je rekao:

'Ne znam… Znate, u Hrvatskoj je malo drukčija kultura. Igram za Hrvatsku otkako sam klinac, od malih nogu. Igram za Hrvatsku cijelo ljeto i svakog ljeta već devet punih godina u uzrastima U16, U17, U18, U19, U20… Igrao sam baš sve. Igrao sam stalno i to mi znači puno. Imamo dobru momčad i nastavit ću igrati za reprezentaciju sigurno u razdoblju koje dolazi.'

Kratko i jasno objasnio je svoju ljubav prema domovini ponosni Šibenčanin Dario Šarić...