PRIJETI I 10:0

Amateri završili na Kupu konfederacija, prijeti katastrofa!

11.06.2013 u 14:48

Bionic
Reading

Nogometaši Tahitija izgubili su od mlade U-20 reprezentacije Čilea s visokih 7:0. Što će tek biti na Kupu konfederacija?

Najjače reprezentativno natjecanje godine, uvertira u nogometni SP započet će ovog tjedna u Brazilu. Na Kupu konfederacija igrat će sjajne momčadi Brazila, Španjolske, Italije, Meksika, Urugvaja, Nigerije, Japana, a među njima i reprezentacija – Tahitija.

Tahiti dolazi na veliku smotru kao predstavnik Oceanije, federacije u kojoj više ne nastupa Australija, pa se može dogoditi da kontinentalni prvak postanu potpuni amateri. Pobjedama nad Solomonskim otocima i Novom Kaledonijom, to je postao Tahiti, otok u Francuskoj Polineziji od 180 tisuća stanovnika koji nema veliku nogometnu tradiciju. U ekipi ove reprezentacije samo je jedan igrač profesionalac, 33-godišnji Marama Vahirua, a ostali su potpuni amateri.


Tahiti je u ovotjednoj prijateljskoj utakmici doživio poraz od juniora Čilea rezultatom 7:0. Na Kupu konfederacija loše im se piše. Protiv Nigerije, Španjolske i Urugvaja mogla bi im se dogoditi katastrofa.

Najgori poraz u povijesti reprezentacije bio je od Novog Zelanda 10:0, na utakmici 2004. godine. Lako moguće da će taj rekord biti 'poboljšan' u sljedećih deset dana…