super-mario

Allegri se na Mandžukića ljuti ali i otkriva zašto bez njega ne može

20.08.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić na najbolji je mogući način otvorio novu sezonu talijanske Serie A. Mandžo je zabio za vodstvo Juvea u 12. minuti na asistenciju Lichtsteinera, a bio je to ujedno i prvi pogodak novog prvenstva

Aktualni branitelj naslova talijanske Serie A, Juventus, na uvjerljiv je način ušao u novu sezonu. Allegrijeva je momčad pobijedila Cagliari 3:0, a važne su role u svojim momčadima imali i hrvatski igrači.

  • +7
Serie A, Juventus - Cagliari Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Stefano Rellandini

Mandžukić je bio strijelac za Juventus, dok je Duje Čop uspio izboriti penal za momčad sa Sardinije. Istina, u ovom je slučaju po prvi put korištena video-tehnologija. Ali Buffona ni to nije omelo jer još je jednom pokazao svoje veliko iskustvo i 'skinuo' drugi od posljednja tri penala koja su mu pucali. Nažalost, drugi Hrvat u Juventusu, Marko Pjaca još uvijek nije na dispoziciji treneru.

>> Mandžukićev gol bit će upisan u knjige talijanskog nogometa

'Čekao sam da sudac donese odluku, pokazao je na bijelu točku, ali srećom tu je Buffon koji nas je izvukao iz teške situacije, rekao je Massimiliano Allegri za talijanske medije nakon utakmice.

'Mandžukić nam daje snagu i u obrambenim ali i napadačkim akcijama. Kad smo pod pritiskom, oslanjamo se na njega. Važan je igrač za Juventus, ali ponekad me razljuti, kada mu se zalomi loša večer. Kao što je bio u slučaj u nekim prijateljskim utakmicama i u dvoboju s Lazijom', poručio je Allegri.