JAKO PRLJAVI TRIK

Ovako je Hülkenberg pronašao rupu u F1 pravilniku i nepošteno profitirao!

27.11.2017 u 11:51

Bionic
Reading

Nico Hülkenberg pokazao je na Velikoj nagradi Abu Dhabija koliko su pojedina pravila u Formuli 1 besmislena, a momčad Force Indije iznimno je ogorčena zbog toga...

Posljednja utrka sezone elitnog automobilističkog natjecanja nije nam donijela mnogo uzbuđenja, no jedan incident pokazao je da pravila u ovom sportu i dalje nisu na nivou na kojem bi trebala biti.

  • +24
Formula 1, Abu Dhabi Izvor: Reuters / Autor: HAMAD I MOHAMMED

Naime, Nico Hülkenberg u prvom je krugu izgubio poziciju u dvoboju sa Sergijom Perezom, a zatim je kraćenjem staze prošao ispred konkurenta, svjestan da će u suprotnom slučaju zapeti dugo vremena iza bolida Force Indije koji je vrlo brz na ravnim pravcima.

Suci su njemačkog vozača kaznili s tek pet sekundi dodatnog stajanja u boksu prilikom promjene guma, a on je to vješto iskoristio: napravio je dovoljnu prednost pred Perezom da se vrati ispred Meksikanca i nakon odrađene kazne u boksu.

Rupa u pravilniku koju je nepošteno iskoristio Hülkenberg nije naišla na pozitivne reakcije, a najviše su razočarani u Force Indiji.

'Znao je ako to napravi da će dobiti samo kaznu od pet sekundi. Smatram da su pravila nepoštena. Sada se više isplati skratiti zavoj, proći ispred i zatim napraviti razliku pa odraditi kaznu. To je jednostavno krivo. Nagrađen je za to što je napravio i napravit će to ponovo,' požalio se tehnički direktor 'ružičastih' Andrew Green.

Podsjetimo, nije to prvi incident u kojem se našao Hülkenberg ove sezone, a ostaje u sjećanju njegov sukob s Kevinom Magnussenom u Mađarskoj kojeg je nazvao najprljavijim vozačem Formule 1. Sada se i sam poslužio prljavim trikom, vjerojatno već pomalo isfrustriran jer je još tamo u Singapuru postao vozač s najviše F1 nastupa bez osvojenog pobjedničkog postolja...