zovu ga na sve strane

Alenu Haliloviću ponuđen je novi ugovor, a svoj stav o hrvatskom igraču rekli su trener i navijači Birmingham Cityja

17.05.2021 u 16:01

Bionic
Reading

Alen Halilović ostat će zapamćen kao jedan od najvećih Dinamovih 'dragulja', u čiju su se genijalnost zaljubili i u velikoj Barceloni. No, spletom okolnosti, odnosno izostankom prave minutaže, taj se talent još nije maksimalno izgradio. Ipak, kako vidimo, postoje ljudi koji još uvijek vjeruju u Halilovića, jer tek su mu 24 godine i pred njim je još sedam, osam godina, vjerujemo, velike karijere

Sredinom studenog prošle godine, Alen Halilović kao slobodan igrač stigao je u redove engleskog drugoligaša, Birmingham Cityja, u kojem ga je dočekao bivši suigrač iz hrvatske U-21 reprezentacije Ivan Šunjić.

Prema prvom planu, Halilović je dobio ugovor do kraja sezone, a sada, kako doznajemo, u klubu pokušavaju 'rukama i nogama' zadržati igrača kojeg je još 2014. godine kupila velika Barcelona.

Ovog ponedjeljka Birmingham City javno je izrazio želju da Alen Halilović produži svoj boravak na stadionu St. Andrew's. Halilović je jedan od trojice igrača, pokraj Ryana Stirka i Caolana Boyd-Muncea, kojeg trener Lee Bowyer želi zadržati, i kojem nude novi ugovor.

Halilović je u ovih nekoliko mjeseci postao ljubimac navijača. Nastupio je u 17 utakmica i zabio je jedan - ali prekrasan pogodak, igrao je na nekoliko pozicija, i pokazao igre zbog kojih je, nakon Dinama stigao u Barcelonu ali i Milan.

'Sviđa mi se, a mislim da ga možemo napraviti još boljim. Pravilnim radom u predsezoni od njega možemo napraviti još boljeg igrača', rekao je nedavno Bowyer za Birmingham Live, te nastavio 'dizati perje' Haliloviću.

'Koliko sam shvatio, on uživa. Sviđa mi se kao igrač i preporučit ću da ga zadržimo. Donosi nam nešto drugačije. Moramo imati takve igrače, on je siguran s loptom u nogama, uvijek ide prema naprijed i odlično ulazi u prostor odnosno zna ga iskoristiti', zaključio je Bowyer.

Ponudu ugovora Haliloviću komentirali su i brojni navijači Birmingham Cityja, koji su oduševljeni željom trenera da u svojim redovima zadrži tako plemenitog igrača.

Izvjesni Mark je napisao: 'Mislim da na objavljenom popisu željenih igrača nema nikakvih iznenađenja. Lijepo je vidjeti da smo ponudili Haliloviću dogovor i mislim da je bilo pravo vrijeme da napokon potpišemo tako dobrog igrača'.

Naravno, još uvijek nije sigurno, hoće li Halilović ostati u tom klubu, jer, kako doznajemo, za njim postoji interes i u Turskoj, Italiji, Španjolskoj, ali i u Engleskoj. Kako sad to? Zato što je Halilović uhvatio kontinuitet igara, a jednako je važno, što bi u slučaju selidbe. mogao otići besplatno.

Ipak možda bi mu najbolje bilo ostati u sredini u kojoj ga cijene i na koju se naviknuo