novi početak

[VIDEO] Alen Halilović karijeru nastavlja u Engleskoj; stavio je potpis na ugovor, a već je i predstavljen u svojem devetom klubu

23.11.2020 u 18:32

Bionic
Reading

Bivši mladi hrvatski reprezentativac, ali i igrač s deset nastupa za A reprezentaciju, 24-godišnji Alen Halilović, od ovog ponedjeljka igrač je engleskog nogometnog drugoligaša, Birmingham Cityja

Baš kao što smo u nedjelju najavili, 24-godišnji Alen Halilović ovog je ponedjeljka i formalno postao igrač Birmingham Cityja, engleskog drugoligaša, u kojem je od prošle sezone bivši Halilovićev suigrač iz mlade reprezentacije, Ivan Šunjić.

Nakon Dinama, u kojem je za seniorsku momčad zaigrao sa 16 godina, sada već davne 2012. godine, Halilović je 2014. godine preselio u Barcelonu, nakon čega su počele selidbe i posudbe po brojnim klubovima.

Do ovog studenog, Halilović je nosio dresove još šest klubova: Sporting Gijona, HSV-a, Las Palmasa, AC Milan, Standarda iz Liegea te Heerenveena,s time da je u posljednja dva kluba bio na posudbi iz milanskih 'crveno-crnih'.

Od ožujka i prekida sezone u Nizozemskoj, Halilović više nije odigrao ni minute u službenim utakmicama, te se vratio u Milano, gdje se pokušao nametnuti treneru Stefanu Pioliju.

Ipak, nije uspio i u ljetnim je mjesecima raskinuo ugovor s talijanskim klubom i od tada je Halilović bio slobodan, odnosno, što je još važnije, besplatan. Samim time, bio je u situaciji da može i sâm birati između ponuda.

I kucali su na njegova vrata Dinamo, Hajduk, Vasco da Gama, ali i Birmingham City, čiju je ponudu na kraju i prihvatio. A imao je valjani razlog za to.

Naime, trener Aitor Karanka, bivši igrač madridskog Reala, bio je taj koji je uspio nagovoriti Halilovića da se priključi ovom klubu, objasnivši mu na kojoj će poziciji igrati i gdje ga vidi u momčadi.

S obzirom na to da je riječ o izuzetno jakoj i dugačkoj ligi, odnosno sezoni od 46 kola, a da je dosad odigrano 12 utakmica, sigurni smo da će Halilović skupiti i veliku minutažu.

Ovog utorka njegovi novi suigrači gostuju kod Lutona, a vidjet ćemo hoće li im se Halilović već priključiti na travnjaku.