opet sjedi na klupi

Alen Halilović bijegom iz Milana ipak nije dobio ono čemu se nadao

31.03.2019 u 09:42

Bionic
Reading

Iako je izgledalo da bi mogao probuditi svoju karijeru u Standardu iz Liegea, Alen Halilović brzo je pao u drugi plan i u ovom klubu koji se nalazi pri vrhu belgijskog prvenstva...

Podsjetimo, prošlog ljeta 22-godišnji veznjak stigao je u Milan iz Las Palmasa, no tijekom jeseni Gennaro Gattuso gotovo da ga uopće nije koristio pa nije iznenađenje da je odlučio u novoj kalendarskoj godini potražiti novu momčad.

  • +11
Hrvatski nogometaš Alen Halilović Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Alen Halilović prešao je potkraj siječnja u Standard iz Liegea, a kada ga je trener Michel Preud'homme gurnuo u momčad u završnici derbija protiv Anderlechta tek nekoliko dana nakon dolaska u Belgiju, činilo se da dolaze za bivšeg igrača Dinama, Barcelone, Sportinga i HSV-a bolji dani.

Nažalost, to se nije dogodilo. Halilović je u sljedećih pet utakmica nastavio biti igrač koji dobiva tek zadnjih deset ili dvadeset minuta na travnjaku, a ovog petka kad je započeo završni 'play-off' dio sezone u Belgiji, protiv Royal Antwerpa nije dobio niti minute.

Bijeg iz Milana u ovom trenutku čini se da se nije previše isplatio Alenu, a loša vijest za njega je i ta da Standard jako dobro gura bez njegove pomoći pa će mu biti teško do kraja sezone izboriti se za minutažu.

Nije to dobro niti za izbornika naše mlade reprezentacije Nenada Gračana kojem je Halilović kapetan, uoči Eura u Italiji gdje Hrvatska pokušava izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Alen će pak bolju priliku nametnuti se treneru imati sljedećeg ljeta, nakon što prođe kompletne pripreme...