andrej trpa golove

Kramarić u lovu na nove rekorde: Pamtit će ga se kao najubojitijeg Hrvata Bundeslige?

31.03.2019 u 09:29

Bionic
Reading

Andrej Kramarić ovog je vikenda pogotkom protiv Bayera postao najbolji strijelac Hoffenheima u povijesti Bundeslige, ali ima još nekoliko rekorda koje bi u budućnosti mogao srušiti...

Možda je ukrao suigraču Belfodilu 'hat-trick' ovog petka, kada je iz blizine poslao loptu u mrežu koja je već bila na putu da u njoj završi, no Andrej Kramarić nije izazvao bijes unutar svlačionice Hoffenheima nakon pobjede nad Bayerom, dapače.

  • +6
Andrej Kramarić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bio je to njegov 47. pogodak u Bundesligi, čime je postao klupski rekorder, nadmašivši Sejada Salihovića za jedan gol.

Najavio je Kramarić čašćenje cijele momčadi koja mu je pomogla ostvariti ovaj prestižan uspjeh u sezoni njegovih rekorda. Podsjetimo, bio je također zabio na devet utakmica u nizu u studenom i prosincu u svim natjecanjima, čime se još mogu pohvaliti samo Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Ono što slijedi njegov je pohod na titulu najboljeg strijelca Hoffenheima u svim natjecanjima. Ima 71 postignuti gol, Salihović 78.

Kramarić također cilja i postati najefikasniji Hrvat u povijesti Bundeslige. Zasad je s 47 postignutih golova treći, a Mario Mandžukić zabio ih je 53, dok je apsolutni rekorder Ivica Olić sa 72.

Ako ostane u njemačkom prvenstvu još dvije sezone, a nema razloga da nekud ode, Andrej bi zaista mogao preskočiti velikog Olića i ostati upamćen kao najubojitiji Hrvat u povijesti Bundeslige...