IZJAVE NAKON UTAKMICE

Aleksić bocnuo Oremuša, Oremuš vratio rukavicu

13.10.2009 u 20:29

Bionic
Reading

Nakon pobjede nad Srbijom od 3:1 hrvatski igrači redom su konstatirali da su sada vrlo legitiman kandidat za plasman na 'mini Euro', dok su Srbi bili istinski šokirani

Milan Badelj konstatirao je da je njegova momčad kolektivno jača od Srba te da u svaku narednu utakmicu Hrvatska ulazi s jasnom namjerom: osvojiti tri boda. Istodobno, Mirko Oremuš zabio je prvi gol i usmjerio utakmicu, a 15 minuta prije kraja zakomplicirao stvar.

'Sreća da sam baš ja načeo mrežu. Crveni karton, istina, izgledao je brutalno, ali bio sam metar ispred njega i start je bio isključivo na loptu. Da je sudac bio bolje postavljen, vjerojatno ga ne bih dobio. Rastemo iz utakmice u utakmicu i tako trebamo nastaviti', kazao je Oremuš.

Napadač Srbije Danijel Aleksić zaključio je da su poraženi od prosječne momčadi te konstatirao da 'onaj mali' koji je zabio prvi gol to ne bi pogodio ni iz slijedećih 30 pokušaja da mu netko ponudi priliku.

'To je rekao? Samo neka ih daje', uzvratio je sa smiješkom mladi igrač Hajduka.

Andrej Kramarić, unatoč pogotku, nije bio zadovoljan svojom igrom, no i konstatirao je da s ponosom idu doma te zahvalio publici na podršci.

Vratar Ivan Kelava i inače zna uživati u pobjedama. Pogotovo u ovakvima!

'Pjevali smo, naravno. One naše, 'Zovi samo, zovi' i takve. Igrali smo super, rezultat je mogao biti i uvjerljiviji. Ovo je definitivno jedan od najljepših trenutaka moje kratke karijere', rekao je Kelava.

Kapetan Mato Jajalo zaključio je da je pobjedom nad Srbima kiks protiv Cipra definitivno arhiviran te da je sad pred njime i suigračima razdoblje u kojem trebaju još rasti i ostvarivati adekvatne rezultate.

Napadač Ajaxa Miralem Sulejmani bio je vidno razočaran: 'Došli smo velika srca u Varaždin, mislili smo da možemo pobijediti. Prvo poluvrijeme smo igrali brže i stvarali dobre šanse, a da smo ih iskoristili, vjerojatno bismo uzeli barem bod. Momčadski smo podbacili, ali kad te neće, što god da pokušaš, nema ti pomoći. Teško nam je pao ovaj poraz, ali zahvaljujem domaćinu na korektnom odnosu i želim im puno sreće u nastavku kvalifikacija.'

Izbornik U-21 reprezentacije Dražen Ladić rekao je da mu je ovo jedna od najdražih pobjeda zbog situacije u kojoj su se njegovi igrači našli nakon poraza od Cipra te po tko zna koji put ponovio da njegovi mladići zaslužuju više pažnje.

Izbornik srpske reprezentacije Ratomir Dujković čestitao je Hrvatskoj na pobjedi koja je, prema njegovim riječima, bila bolja.

'Iako je bilo šansi i s jedne i druge strane, Hrvatska je preuzela inicijativu od 30. minute i mi smo došli u situaciju da 'lovimo' rezultat što je bilo jako teško. Nakon ove pobjede Hrvatska se nalazi u puno boljoj situaciji od nas u skupini', kazao je Dujković.