'žuta podmornica' podbacila

Alaves pobijedio sudionika polufinala Lige prvaka i osvojio bodove koji bi ga mogli ostaviti u društvu najboljih španjolskih klubova

30.04.2022 u 16:57

Bionic
Reading

U prvom subotnjem susretu 34. kola španjolske La Lige nogometaši Alavesa su osvojili vrlo vrijedna tri domaća boda pobjedom protiv Villarreala od 2:1.

Umorni Villarreal od ovotjedne prve polufinalne utakmice Lige prvaka kod Liverpoola primio je dva pogotka u uvodnih pola sata igre. Laguardia i Escalante su bili strijelci za 2:0 Alavesa, a gosti su do kraja tek uspjeli smanjiti golom Chukwuezea u 47. minuti.

Alaves je napustio posljednje mjesto na ljestvici, ali je i dalje udaljen četiri boda do spasa, odnosno, do Mallorce i Cadiza. Villarreal je ostao sedmi, a ovaj poraz bio je korak unatrag kada je u pitanju osiguravanje izlaska na europsku scenu iduće sezone.

U nastavku dana Real u Madridu igra protiv Espanyola te može i matematički osigurati novi, 35. naslov prvaka Španjolske. Kasnije navečer još se sastaju Valencia i Levante u gradskom derbiju te Athletic i Atletico u Bilbau.

U nedjelju igraju Elche - Osasuna, Granada - Celta, Rayo Vallecano - Real Sociedad i Barcelona - Mallorca, a u ponedjeljak Getafe i Betis.