NOGOMET U STRAHU

Al Kaida prijeti bombaškim napadima na SP-u

09.04.2010 u 08:53

Bionic
Reading

Organizatori Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici su na sve većim mukama. Osim što je u toj zemlji visoka stopa kriminala i zaraženosti ljudi HIV-om, novi problem su terorističke prijetnje, i to od Al Kaide

Nedavno su iz JAR-a stizale informacije o tome da se tamošnja vojska i policija sprema za mogući napad kemijskim i biološkim oružjem za vrijeme najvećeg nogometnog događaja, a organizatori imaju još više razloga za brigu, jer se oglasila teroristička skupina Al Kaida.

'Zar ne bi bilo čudesno da se za vrijeme utakmice između SAD-a i Engleske dogodi eksplozija na tribinama. Cijeli bi se stadion okrenuo naglavačke, mrtvi bi se brojali u stotinama', stoji u prijetnji koja je objavljena u časopisu Mushtaqun Lel Jannah, a koju prenosi cbsnews.com.

Inače, SP je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja, a spomenuta utakmica 12. lipnja na stadionu Royal Bafokeng u Rustenburgu u sklopu prvog kola skupine C.

Teroristi su naveli da, osim SAD-a i Engleske, na svojoj crnoj listi imaju i reprezentacije Njemačke, Francuske i Italije.

U tekstu se navodi kako će Al Kaida koristiti eksploziv koji se ne može otkriti te će njime moći proći sve sigurnosne točke koje vode do stadiona na kojoj se održavaju utakmice.