SVJETSKO PRVENSTVO

Al-Ahly iznenađujuće do dvoboja protiv Corinthiansa

09.12.2012 u 16:06

Bionic
Reading

Afrički nogometni prvak Al-Ahly iznenađujuće je izborio polufinale Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu pobijedivši domaću Sanfrecce Hiroshimu s 2-1

Ključni trenutak susreta dogodio se možda na samom početku utakmice kada se Hiroshimi, u duelu s Egipčaninom Gedom, ozlijedio prvi vratar Shunsaku Nishikawa, te je umjesto njega među vratnice morao stati Takuya Masuda, koji još nije zaigrao za Hiroshimu ove godine!

Egipćani su 'prednost' iskoristili u 15. minuti kada je Al Sayed Hamdy 'pametnim' udarcem doveo Al-Ahly u vodstvo. Taj pogodak kao da malo prodrmao domaćina, koji je do poravnanja došao u 32. minuti preko Hisata Sata.

Tempo utakmice se nakon toga primirio, a konačni udarac domaćem sastavu zadao je Mohamed Aboutrika u 57. minuti, kada je iz neposredne blizine ubacivanje Fathyja pretvorio u vodstvo 2-1.

Hiroshima je do kraja susreta imala nekoliko sjajnih prilika za izjednačenje, ali su njezini nogometaši, prije svega spomenuti Sato, bili neprecizni.

Al-Ahly će tako nadolazeće srijede igrati polufinale protiv brazilskog Corinthiansa, dok će Hiroshima igrati za peto mjesto protiv Ulsana. Podsjetimo i da se u drugom polufinalu klupskog Svjetskog prvenstva sastaju europski prvak Chelsea i meksički Monterrey.