NJEMAČKA U EUFORIJI

Ako su golmani ti koji u rukometu donose zlato, ovaj bi čovjek sam sve mogao riješiti

13.01.2019 u 08:37

Bionic
Reading

Njemačka javnost impresionirana je nastupom Andreasa Wolffa koji je svojim obranama potpuno demoralizirao Brazilce ove subote i otvorio put svojoj selekciji prema lakoj pobjedi...

Riječ je o 27-godišnjem golmanu Kiela koji je briljirao 2016. godine na Europskom prvenstvu u Poljskoj kada je svojim reakcijama među vratnicama gurao Njemačku sve do neočekivane zlatne medalje.

  • +3
SP u rukometu: Njemačka - Brazil Izvor: Pixsell / Autor: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Čini se da njegovi refleksi ništa nisu oslabjeli posljednjih godina pa bi mogao biti važan faktor i na Svjetskom prvenstvu kojem je Njemačka uz Dansku domaćin ovih dana.

Naime, Wolff je bio briljantan u subotu protiv Brazila, a u prvih osam minuta protivnik mu je uspio zabiti samo jedan gol. Neke reakcije su bile toliko dobre da su potpuno demoralizirale Brazilce koji su rano pali u zaostatak i više se nisu oporavili.

Andreas Wolff je u dosadašnjem dijelu turnira u danskog Niklasa Landina i norveškog Torbojrna Bergelunda jedan od najuspješnijih golmana, s 46% obrana i 22 uspješne reakcije ukupno.

Reakcije njemačkih medija i korisnika društvenih mreža su izuzetno pozitivne, a može se čak pročitati i apel nogometnom izborniku Joachimu Löwu da ga stavi među vratnice svoje reprezentacije.

Poznato je da je upravo inspiracija golmana često presudna na velikim rukometnim natjecanjima pa bi ovaj Nijemac zaista mogao biti čovjek odluke. No, obrana će mu morati u tome pomoći i svojom čvrstinom maksimalno olakšati posao...