nije sve savršeno

Stepančić uoči okršaja s Japanom naglasio problem kojeg naši rukometaši moraju riješiti

13.01.2019 u 08:20

Bionic
Reading

Najbolji igrač dvoboja s Islandom, Luka Stepančić zadovoljan je napadačkom igrom naše rukometne reprezentacije, ali smatra da je potrebno eliminirati 'crne rupe' i slabosti u obrani...

Hrvatska ove nedjelje igra dvoboj s Japanom nakon što je u prvom kolu Svjetskog prvenstva u neizvjesnom okršaju svladala Island i tako napravila veliki korak prema drugoj fazi natjecanja.

  • +5
SP u rukometu: Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

U redovima hrvatskih rukometaša nema euforije unatoč vrijednom trijumfu, svjesni su da igra može biti još bolja.

'Sigurno da je dobre stvari dobro pogledati, a bitno je ispraviti ono što je bilo loše, a to su u prvom redu dvije crne rupe protiv Islanda koje su proizašle iz naše loše obrane. Imamo puno mjesta za napredak u obrani. U napadu smo se nekako pohvatali i stvorili određeni sustav gdje svatko ima svoju ulogu. Jučer se otvorilo meni, no to je rad cijele ekipe,' izjavio je za HRT Luka Stepančić koji je sa svojih 8 golova potopio Islanđane.

'Japanci kvalitetom nisu na našoj razini, ali sigurno će biti neugodni. Odradili smo video analizu, bit će je još navečer. Makedonci su bez stresa odradili utakmicu, nadam se da ćemo i mi tako da se ne istrošimo puno jer nam slijede dvije vezane utakmice,' dodao je rukometaš PSG-a.

Navijači bi ponovo mogli biti faktor prevage u Münchenu, nakon što ih je više od pet tisuća bodrilo naše u prvoj utakmici.

'Bilo je lijepo igrati pred ovakvim ambijentom. Stvarno smo se osjećali kao doma. Ovim putem pozivam sve naše navijače da nas dođu bodriti u München,' naglasio je Zlatko Horvat.

Dvoboj s Japanom počinje u 16:30.