Novi izazovi hrvatskih klubova

Ako je suditi po povijesti Dinamo će pregaziti Feyenoord, a ni Rijeka nije bez šanse protiv Real Sociedada; evo gdje možete gledati oba susreta

22.10.2020 u 06:39

Bionic
Reading

Rijeka dočekuje Real Sociedad, a Dinamo Feyenoord u prvom kolu Europske lige. Oba susreta možete gledati na Arenasport 1 (MAXtv) uz tekstualni prijenos na tportalu

Nogometaši zagrebačkog Dinama do sada su tri puta igrali protiv Feyenoorda, prvog suparnika ove sezone u Europskoj ligi, dok Rijeka nikada nije igrala protiv Real Sociedada.

'Modri' su tri puta igrali protiv Feyenoorda, sva tri puta u prijateljskim utakmicama i sva tri puta su pobijedili. Posebno je odjeknuo rezultat iz kolovoza 1960. godine kad je Dinamo u svojoj drugoj utakmici na turneji po Nizozemskoj i Francuskoj u Rotterdam deklasirao Feyenoord s 5:1.

Bila je to utakmica u kojoj je Dinamo poveo s 4:0, a blistali su Luka Lipošinović s tri i Dražan Jerković s dva postignuta pogotka, dok je za domaćine zabio Bouwmeester.

Idući dvoboj bio je u rujnu 1974. godine u Zagrebu i ponovo je Dinamo slavio, ovoga puta s 3:0. Sve je bilo gotovo za 15 minuta, a strijelci su bili Fikret Mujkić (10, 15) i Zlatko Kranjčar (12).

Posljednji put Dinamo i Feyenoord su snage odmjerili u kolovozu 1998. u Zagrebu, a 'Plavi' su pobijedili s 2:1.Goste je u vodstvo doveo Igor Korneev, izjednačio je Mark Viduka, a pobjedu Dinama u samoj završnici osigurao je Tomo Šokota.

Rijeka nikada nije igrala protiv Real Sociedada. Riječani su do sada igrali protiv pet španjolskih klubova (Real Madrid, Sevilla, Real Valladolid, Celta, Real Betis) i u 10 utakmica ostvarili dvije pobjede, četiri remija i četiri poraza.

Utakmica između Rijeke i Real Sociedada je u četvrtak u 18:55 na Rujevici, dok će Dinamo i Feyenoord igrati na stadionu Maksimir u 21 sati. Oba susreta možete gledati na Arenasport 1 (MAXtv) uz tekstualni prijenos na tportalu.

Pogledajte još jednom najbolje golove 8. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.