Europska liga

Rijeku pokosio koronavirus, ali Simon Rožman zna kako se suprotstaviti Real Sociedadu; navijačima garantira jednu vrlo važnu stvar

21.10.2020 u 18:22

Bionic
Reading

Utakmica Rijeke i Real Sociedada je na rasporedu u četvrtak u 18.55 sati na stadionu Rujevica, a možete ju gledati na Arenasport 1 kanalu na MAXtv televiziji uz direktan prijenos uživo na tportalu

Nogometaši Rijeke otvorit će natjecanje u skupini F Europske lige u četvrtak domaćim ogledom protiv trenutačnog lidera španjolskog prvenstva Real Sociedada.

Rijeka će Španjolce dočekati bez tri igrača koja su pozitivna na koronavirus. Dvojica se nalaze u samoizolaciji nakon što su u nedjelju dobili pozitivan nalaz, a treći igrač je bio pozitivan na testiranju za ogled Europske lige.

+Obavljeno je testiranje momčadi i pronađen je još jedan slučaj koronavirusa, pa Rijeka u ovom trenutku ima tri pozitivna igrača', kazao je glasnogovornik Rijeke Marko Babić uoči današnje konferencije.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 18.55 sati na stadionu Rujevica, a možete ju gledati na Arenasport 1 kanalu na MAXtv televiziji uz direktan prijenos uživo na tportalu.

'Veliki je privilegij za nas igrati Europsku ligu. Ono što mogu garantirati jest da će igrači koji će izaći na travnjak dati svoj maksimum. Pokušat ćemo biti u najboljem izdanju, a onda će utakmica pokazati koji je to rezultat. Svi se veselimo ovoj utakmici i želimo pokazati našu kvalitetu', rekao je Simon Rožman, trener Rijeke u najavi utakmice.

'Atmosfera je fantastična, ispred nas je veliki izazov. Dobro smo analizirali suparnika, govorimo o jedno jakoj ekipi. Uvjeren sam kako će moji igrači dati maksimum. Pokušat ćemo biti u svom najboljem izdanju, a onda ćemo vidjeti što to znači u rezultatu. Moramo biti kompaktni i agresivni. Što ćemo duže držati egal, to će biti bolje za nas.'

Smata kako je španjolski sastav jak u tranziciji, te kako rade jak pritisak, posebno u završnicama poluvremena. Rožman je istaknuo i kako ne želi tražiti alibi u zdravstvenim problemima koji su pogodili momčad.

'Svaki bod veliki je uspjeh, ali optimist sam. Imamo neke ciljeve koje ću zadržati za sebe', poručio je.

Jedan od uzdanica Rijeke bit će Stjepan Lončar.

'Brojimo sitno do prve utakmice, presretni smo ostvarenim rezultatom i ulaskom u skupine Europske lige', kazao je Lončar.

'Čast nam je nastupiti protiv ovakvih ekipa, u ovakvim utakmicama uživaš. Svjesni smo koliko su jaka i moćna ekipa, nisu slučajno na vrhu španjolskog prvenstva. Imaju maksimalan respekt s naše strane, ali tko god je došao na Rujevicu nije stigao popravljati gol razliku', dodao je BiH veznjak.

Smatra kako je Sociedad jak i u veznoj i u napadačkoj liniji.

'Moćni su u veznoj liniji i napadu, ali još ćemo ih detaljno analizirati', poručio je dodavši: 'Mi igramo doma, navijači će nam dati dodatnu snagu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat.'

Dok čekamo europske dvoboje naših klubova, pogledajte još jednom najbolje golove 8. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.