SAVEZNIK S VRHA

Ako će trebati, Tonelu će pomoći - Mourinho

30.10.2012 u 11:07

Bionic
Reading

Portugalac Tonel će za najviše 50 dana razdužiti Dinamov dres s brojem 13 i tražiti novi angažman. Vrlo je izvjesno da će uslijediti povratak u domovinu, ali besprijekorni profesionalac ima i plan B

Tonel je u Dinamu odigrao gotovo dvije i pol sezone, a u tom mandatu će između ostalih pamtiti i ogled s madridskim Realom u Zagrebu. Plavi su odigrali dosta dobro, namučili Mourinhov 'dream team' i nakon utakmice stizale su pohvale. Ispod južne tribine Tonela je prvo pozdravio bivši suigrač Cristiano Ronaldo, a onda je besprijekorni portugalski profesionalac dobio prvoklasnu čast.

Jose Mourinho zbog suspenzije nije vodio tu utakmicu i nakon dvoboja koji je odgledao iz lože nije bio dostupan za komentare. Vješto je izbjegao sve koridore i posve neopaženo sa stražnje strane 'utekao' u službeni autobus. No tada je spazio Tonela i vratio se nadomak novinara koje je već izbjegao.

Popričao je s Dinamovim stoperom i mirno se vratio u autobus izbjegavajući vapaje za kratkom izjavom.

'Što je rekao? Pitao me je li mi ovdje dobro, kaže da nismo loša momčad. Rekao je i da mu se slobodno javim ako će mi trebati pomoći oko nekog budućeg angažmana', prepričao je Tonel razgovor s najpopularnijim trenerom svijeta koji kotira i kao iznimno korektan suradnik. Čovjek od riječi.

Danas se najizglednijom opcijom za nastavak Tonelove karijere čini povratak u lisabonski Sporting, za koji je uoči Dinama igrao pet sezona. No ako se ta priča zakomplicira, Tonel će imati izniman adut u rukavu. Mourinho ga sigurno neće dovesti u Real, ali njegova riječ se cijeni, a Jose o Tonelu ima iznimno visoko mišljenje. Čini se da ga cijeni daleko više od Ante Čačića.