WTA BIRMINGHAM

Ajla Tomljanović propustila je dobru priliku

12.06.2013 u 21:34

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nije se uspjela plasirati u osminu finala WTA turnira koji se igra na travnatoj podlozi u Birminghamu.

Bolja od Zagrepčanke u drugom je kolu bila prva nositeljica, Belgijanka Kirsten Flipkens, sa 4:6, 6:4, 7:5 u meču koji je trajao nešto manje od dva sata. Flipkens je bila bolja od Tomljanović i na ovogodišnjem turniru u Miamiju i to na sličan način. I tada je, naime, naša tenisačica, trenutno 155. na WTA ljestvici, osvojila prvi set, ali nije si uspjela prokrčiti put do pobjede.

Nakon što je s realizirane obje break-lopte pospremila prvi set u džep, Tomljanović je ove srijede oduzela servis Belgijanki i na startu drugog seta. Nije joj to, međutim, bilo dovoljno. Flipkens je nadoknadila zaostatak, a potom u desetom gemu došla do novog breaka, a ujedno i seta.

Povela je 20. igračica svijeta s 5:3 u odlučujućem setu, Tomljanović se uspjela vratiti, ali novi izgubljeni servis u 12. gemu je značio i poraz.

Spomenimo i da je Donna Vekić saznala suparnicu u osmini finala. Bit će to Amerikanka Maria Sanchez, 119. igračica svijeta, koja je u 2. kolu bila bolja od Belgijanke Alison van Uytvanck sa 7:6(3), 6:3.

WTA Birmingham, 2. kolo:

Flipkens (1) - Tomljanović 4:6, 6:4, 7:5
Sanchez - Van Uytvanck 7:6(3), 6:3