europska liga

Ajax i Manchester United napravili veliki posao

13.04.2017 u 23:01

Bionic
Reading

U prvim utakmicama četvrtfinala nogometne Europske lige, veliki posao napravili su Ajax i Manchester United. 'Kopljanici' su s 2:0 svladali Schalke, dok su 'vragovi' iz Belgije donijeli remi, s postignutim golom. Celta je na svom terenu pobijedila Genk sa 3:2

'Crveni vragovi' su bili bliži pobjedi u Bruxellesu, međutim Anderlecht je igrao hrabro i uspio je izboriti remi u završnici susreta.

Gosti su poveli u 37. minuti golom Henrika Mhitarjana. Odlično je pucao Marcus Rashford, Ruben je obranio, a Armenac pospremio odbijanac u gol. Radost domaćim navijačima donio je Leander Dendoncker u 86. minuti.

Anderlecht je bio pobjednik Kupa Uefa 1983. godine, a od tada nije prošao dalje od četvrtfinala, dok ManU lovi jedini europski naslov koji mu još nedostaje.

Ajax je odigrao odlično protiv Schalkea pobijedivši 2:0. Samo zahvaljujući raspoloženom gostujućem vrataru Ralfu Fahrmannu Ajax nije i uvjerljivije slavio.

Domaćin je poveo u 23. minuti golom Davyja Klaassena iz jedanaesterca kojeg je izborio Amin Younes. Isti je igrač zabio za 2:0 nakon sjajne asistencije Justina Kluiverta, sina bivše legende 'kopljanika', Barcelone, Milana i nizozemske reprezentacije Patricka Kluiverta.

Ajax je jedan od četiri kluba koji je osvojio sva tri europska trofeja (Kup/Ligu prvaka, Kup Uefa/Europska liga, Kup pobjednika kupova), međutim europski trofej čeka od 1995. godine, a na plasman u polufinale od 1997. godine.

U najefikasnijem susretu večeri Celta je u Vigu pobijedila Racing Genk 3:2.

Gosti su poveli u 10. minuti golom Jeana-Paula Boetiusa, no domaćin je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Pionea Sista (15), Iaga Aspasa (18) i Johna Guidettija (38). U 67. minuti Thomas Buffel je smanjio na 2:3.

Uzvratni susreti igraju se u četvrtak , 20. travnja.