VELIKAN NE IDE U RUSIJU?

Agonija jednog od junaka posljednjeg SP-a: Sve se urušilo u zadnjih godinu dana!

09.05.2018 u 12:42

Bionic
Reading

Manuel Neuer do prije samo godinu dana po mnogima je bio najbolji golman svijeta, a na prethodnom SP-u bio je jedan od ključnih igrača pobjedničke njemačke reprezentacije. No, ozljeda stopala unazadila je njegovu karijeru i pitanje je hoćemo li ga gledati u Rusiji...

U karijeri vrhunskog sportaša kola u svakom trenutku mogu krenuti nizbrdo, a upravo te se dogodilo Manuelu Neueru potkraj prošle sezone.

  • +11
Liga prvaka, polufinale: Real - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Jose Cuesta/261/Cordon Press

Doživio je tada frakturu stopala u dvoboju protiv Reala u Ligi prvaka i završio na operaciji, a taman kad se oporavio obnovio je istu ozljedu zbog koje mu je propala gotovo kompletna ova sezona.

Iako se Neuer priključio Bayernovim treninzima, Jupp Heynckes potvrdio je kako neće igrati u završnom kolu Bundeslige niti u finalu Kupa pa je i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pod velikim upitnikom.

'Osjećam se dobro, ali teško mi je reći kako će ovo završiti,' priznao je Manuel Neuer novinarima.

Joachim Löw sklon je igračima kojima vjeruje pa ne bi bila senzacija da povede nespremnog Neuera na SP, no na raspolaganju ima i Andre Ter Stegena pokraj kojeg ni potpuni zdravi golman Bayerna ne bi imao sigurno mjesto među vratnicama.

U svakom slučaju, mnogo se toga urušilo u karijeri 32-godišnjaka u samo godinu dana, ali golmani barem dugo traju i još je mnogo potencijalnih velikih natjecanja pred Neuerom...