DALEKO OD BARCELONE

Umjesto u Kinu, Iniesta odlazi igrati u još slabiju nogometnu ligu!?

09.05.2018 u 12:04

Bionic
Reading

Transfer Andersa Iniesta u Kinu se izjalovio, no iz Australije stiže potvrda da su brojni klubovi zainteresirani za njegove usluge...

Briljantni 33-godišnji veznjak još ove sezone bio je jedan od ključnih kotačića igre Barcelone, no odlučio je klub u kojem je proveo pune 22 godine napustiti sljedećeg ljeta i potražiti novi izazov.

  • +6
Anders Iniesta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iniesta je obećao kako će karijeru nastaviti izvan Europe, a samim time se odriče i ozbiljnog klupskog nogometa. No, njegov transfer u kineski Chongqing Lifan koji su svi očekivali iznenađujuće je propao.

Gdje će karijeru nastaviti španjolski reprezentativac ostaje nepoznato, a zasad se kao destinacija spominje Japan i Vissel Kobe, ali sve više i australska nogometna liga.

Riječ je o natjecanju u kojem se igra sasvim neobavezan nogomet, pogotovo kad su obrambeni zadaci u pitanju, a klubovi iz Australije doživjeli su debakl ove sezone u azijskoj Ligi prvaka i niti jedan nije izborio plasman u osminu finala.

No, financijska ulaganja u nogomet u Australiji rastu i četiri kluba zainteresirana su uložiti novac u Iniestu i ugrabiti jednog od najboljih veznjaka svih vremena.

S obzirom da je australska A-League već uspjela dovesti jednog velikana u svojoj povijesti, Alessandra Del Piera 2012. godine, dolazak Inieste sasvim je realan scenarij...